×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-16
“Cerību spārni” iesaistās programmā “Pats savam saimes galdam”

Arī šogad ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu 12 bezpeļņas organizācijas palīdzēs grūtībās nonākušajām ģimenēm veikt zemkopības darbus pārtikas sagādāšanai savam saimes galdam. Vismaz 250 mājsaimniecības programmas “Pats savam saimes galdam” laikā saņems sēklas, stādus, darbarīkus un mēslojumu, kā arī padomus par dārzkopību un ražas uzglabāšanu ziemai un konservēšanu. Šajā programmā iesaistījusies arī biedrība “Cerību spārni”.

Biedrības “Cerību spārni” projektā 30 Siguldas novada iedzīvotāji ar invaliditāti padomdevēja vadībā uzlabos esošās dārzkopības iemaņas un apgūs jaunas, tādējādi attīstot patstāvīgai dzīvei nepieciešamās prasmes un veicinot dzīves apstākļu uzlabošanos. Dalībnieki veiks dažādus dārza darbus – augsnes sagatavošanu, sēšanu, stādīšanu, ravēšanu, augu mēslošanu un citus darbus. Vasaras laikā viņi rūpēsies par iesēto ražu, laistot un novācot, kā arī sagatavos ziemai izaudzēto ražu. Tā tiks izlietota cilvēku ar invaliditāti vajadzībām, kopīgu ēdienreižu gatavošanā biedrības dienas centrā un grupu mājā.

Projektu dalībnieki saņems arī “Saimes galda rokasgrāmatu” – informatīvo materiālu par to, kā labāk saimniekot mazdārziņā. Rokasgrāmata veidota, ieklausoties Bulduru dārzkopības vidusskolas pasniedzējas Eleonoras Mārciņas padomos.

Šosezon programmas “Pats savam saimes galdam” aktivitātes norisināsies kopumā 17 Latvijas novados, dārzkopības darbos iesaistot vismaz 800 iedzīvotājus. Borisa un Ināras Teterevu fonds šiem darbiem piešķīris grantus 18 220 eiro apmērā.

Programma “Pats savam saimes galdam” izveidota 2017. gadā kā turpinājums programmas “Maizes rieciens” aktivitātei “Atbalsts līdzdarbībai”, kuras laikā 28 projektos iesaistījās 2500 cilvēki, kuri pašu spēkiem audzēja dārzeņus un augļus savas saimes galdam vai guva papildu ienākumus ģimenes vajadzībām.

Papildu informācija par programmu “Pats savam saimes galdam”, kā arī citu programmai pieteikto projektu apraksti apskatāmi šeit.

Foto: Ilmārs Znotiņš


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi