×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-17
Siguldas 1. pamatskolā uzsākta rekonstrukcijas darbu noslēdzošā kārta

Siguldas 1. pamatskolā turpinās 2018. gadā uzsāktie rekonstrukcijas darbi, kuri tiek veikti trīs kārtās, pilnībā pārbūvējot un pielāgojot ēku mācību procesa veiksmīgai nodrošināšanai. Laikā, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija koronavīrusa Covid-19 izplatības dēļ un noteiktie ierobežojumi paredz skolēniem mācības nodrošināt attālināti, skolā savlaicīgāk uzsākta rekonstrukcijas darbu noslēdzošā kārta, kuras laikā tiks veikta ēkas fasādes un jumta siltināšana, otrā un trešā stāva pārbūve, kā arī labiekārtota skolas teritorija. 3. kārtas būvdarbu izmaksas ir 2,1 miljons eiro; darbus plānots noslēgt šā gada augustā. Ņemot vērā, ka šobrīd nav prognozējams, kā attīstīsies valstī noteiktā ārkārtējā situācija, būvniecības darbu izpildes grafikā iespējamas izmaiņas un tie var tikt pārtraukti uz laiku, ja ēkā atgriezīsies un uzturēsies skolēni.

Šobrīd norisinās skolas fasādes darbi un 3. stāva atjaunošana, izbūvējot ķīmijas-bioloģijas kabinetu, fizikas kabinetu, informātikas klases un citas telpas. Tuvākajā laikā plānots uzsākt arī 2. stāva pārbūvi, izveidojot mūsdienīgu dabaszinību klasi un bibliotēkas bloku. Izmaiņas skars arī skolas administrācijas telpas. Savukārt, labiekārtojot skolas teritoriju, paredzēts izbūvēt autostāvlaukumu, tāpat tiks veikta teritorijas bruģēšana un apzaļumošana. Trešās kārtas rekonstrukcijas darbus veic SIA “WCS”, bet būvuzraudzību nodrošina SIA “Warss+”.

“Kopā ar pašvaldības atbildīgajiem speciālistiem esam nolēmuši atsākt būvniecības procesu, kamēr skolēni mācās attālināti. Kamēr situācijas atrisinājums nav prognozējams un, iespējams, skolēni skolā atgriezīsies tikai septembrī, būvnieki cītīgi strādā, lai pilnībā atjaunotu skolu, kas atbilst higiēnas noteikumu prasībām un kompetenču pieejas nodrošināšanai mācību procesā. Ja skolēniem būs jāatgriežas maija beigās skolā un jāmācās, kā arī jākārto eksāmeni, mācību process tiks nodrošināts, būvdarbus uz laiku pārtraucot un atgriežoties pie iepriekš sastādītā grafika, kas paredzēja būvdarbu atsākšanos vasarā,” skaidro Siguldas 1. pamatskolas direktors Valters Mačs.

Jau ziņots, ka Siguldas 1. pamatskolas rekonstrukcijas darbi norisinās trīs kārtās, lai iespējami mazāk traucētu skolēnu mācību procesu. 1. kārtas remontdarbu laikā 1. stāvā izbūvētas divas jaunas klases un veikti remontdarbi pagrabstāvā. Savukārt 2. kārtas remontdarbu laikā norisinājās fasādes siltināšanas, kā arī pagrabstāva un 1.stāva iekštelpu remontdarbi, tostarp virtuves un ēdnīcas bloka pārbūve, jaunu klašu telpu un labierīcību izbūve, skolas telpas pielāgojot arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Visā ēkā veikta logu nomaiņa, kā arī iekšpagalma kāpņu atjaunošana, elektromontāžas darbi, kā arī apkures, ventilācijas un vājstrāvu sistēmas pārbūve.

Siguldas 1. pamatskolas rekonstrukcijas darbu kopējās izmaksas ir vairāk nekā 4,2 miljoni eiro. Būvniecības izmaksas tiek līdzfinansētas Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1. pamatskolas atjaunošana, pārbūve un materiālās bāzes modernizācija” ietvaros.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi