×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-20
Līdz 23. aprīlim notiek pieteikšanās pārtikas paku saņemšanai 29. aprīlī

Kamēr skolēni mācās attālināti, Siguldas novada pašvaldība nodrošina pārtikas pakas divas reizes mēnesī maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu skolēniem no 1. līdz 9. klasei. Papildus tam vienu reizi mēnesī pārtikas pakas tiek izsniegtas arī maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm, kuru bērni apmeklēja gan pašvaldības, gan privāto bērnudārzu, bet tagad paliek mājās drošības apsvērumu dēļ. Pirmās pārtikas paku izdales laikā aprīļa vidū to saņēma turpat 800 bērnu. Lai ģimenes, kuras atbilst noteiktajiem kritērijiem, otro pārtikas paku saņemtu 29. aprīlī, pieteikšanās norit līdz 23. aprīlim, zvanot darba dienās Sociālajam dienestam no plkst. 8.00 līdz 17.00 uz tālruņa numuru 67385298.

Svarīgi atzīmēt, ka šajā reizē otro pārtikas paku varēs saņemt noteikto kritēriju ģimenes, kurās ir skolēni no 1. līdz 9. klasei, bet bērnudārza bērni varēs saņemt tikai tādā gadījumā, ja nebija pieteikušies pakai aprīļa vidū. Pārtikas paku izdale notiks pēc saskaņota grafika pie Siguldas 1. pamatskolas, stāvlaukumā pie bērnudārza “Pasaciņa” un pie Pakalpojumu centra Raiņa ielā 3. Pārtikas paku izdale no plkst. 11.00 notiks arī Morē. Par kārtību, kādā notiks pārtikas paku saņemšana, Sociālā dienesta darbinieki informēs ģimenes, kad tās pieteiksies.

Tāpat atgādinām, ka pārtikas pakās, kas tiks nodrošinātas katram ģimenes bērnam minētajās grupās, tiks iekļauti dārzeņi, bakalejas preces, kā arī piena produkti un olas. Pārtikas paku saturs daļēji mainīsies maijā, lai nodrošinātu daudzveidīgu un sabalansētu uzturu. Pārtikas paku 20 eiro vērtībā no Latvijas ražotāju produktiem komplektē SIA “Vectēvs” – uzņēmums, kurš patlaban iepirkumu procedūras rezultātā ēdināšanas pakalpojumus nodrošina Siguldas bērnudārzos.

Jau ziņots: kopš šā mācību gada sākuma 1.–4. klašu skolēniem brīvpusdienas tiek nodrošinātas 50% apmērā no valsts un 50% no pašvaldības budžeta – 28 eiro mēnesī katram bērnam. Šajā krīzes laikā skolēniem no maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm pārtikas pakas tiks nodrošinātas par 40 eiro mēnesī, bet privāto un pašvaldības bērnudārza bērniem, kuri atbilst noteiktajām mērķgrupām, – par 20 eiro mēnesī. Pārtikas paku saņemšanas kritērijiem Siguldas novada teritorijā atbilst 969 bērni no 386 ģimenēm. Kopumā šim atbalstam veidam plānots piešķirt aptuveni 60 tūkstošus eiro.

Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta speciālisti atgādina, ja ģimenēm, kuras neietilpst Ministru kabineta nosauktajās grupās, nepieciešama palīdzība bērnu ēdināšanā, tās aicinātas rakstīt uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv.

Plašāka informācija par citiem atbalsta veidiem, ko ģimenes var saņemt ārkārtējās situācijas laikā īslaicīgu grūtību pārvarēšanai, pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi