×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-21
Pašvaldībā pieejamais atbalsts novadniekiem ārkārtējās situācijas laikā

Kopš 12. marta valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija koronavīrusa Covid-19 izplatības dēļ. Lai šī vīrusa izplatību ierobežotu, valstī noteikti vairāki ierobežojumi, kas skar gan uzņēmējus, gan novada iedzīvotājus. Lai atbalstītu novadniekus, pašvaldība apkopojusi pieejamos atbalsta pasākumus, kuri pieejami tiem, kuri nonākuši īslaicīgās grūtībās Covid-19 dēļ.

Nekustamā īpašuma nodoklis

Pašvaldība savas kompetences ietvaros 2020. gada aprēķinātajam nekustamā īpašuma nodoklim neaprēķina nokavējuma naudu gan uzņēmējiem, gan iedzīvotājiem, pārceļot 1., 2. un 3. ceturkšņa nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas termiņu uz pēdējo ceturkšņa maksājuma datumu – 2020. gada 15. novembri, dodot iespēju mājsaimniecībām un uzņēmējiem pārplānot savus izdevumus. Papildu informācija apskatāma šeit.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumos par nekustamā īpašuma nodokļa jautājumiem var vērsties pie nodokļu administratorēm Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3, Siguldā, zvanīt uz tālruņa numuru 67385830 vai rakstīt uz e-pasta adresi kristine.berze@sigulda.lv.

Tāpat pašvaldība iespēju robežās saskaņā ar Finanšu ministrijas paziņojumu par sfērām, kuras vīrusa Covid-19 izplatība skārušas visvairāk, pieņēmusi vairākus atbalsta pasākumus, lai palīdzētu viesmīlības sektora uzņēmējiem:

  • piemērota nekustamā īpašuma nodokļa atlaide par ēku, kurā tiek veikta uzņēmējdarbība, 90% apmērā Siguldas novadā esošajiem uzņēmumiem, kas nodrošina izmitināšanas pakalpojumu, kā arī 50% apmērā – sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem 2020. gadā;
  • piešķirti atvieglojumi minētajām nozarēm saistībā ar komunālajiem maksājumiem – ūdeni un kanalizāciju, veidojot atlikto maksājumu grafiku;
  • uzņēmējiem tiek dota iespēja terminēti pārtraukt telpu nomas līgumu ar pašvaldību, ja darbība ir tieši ietekmēta vai apturēta saistībā ar valstī noteikto ārkārtējo situāciju. Papildu informācija apskatāma šeit.


Pārtikas pakas bērniem no maznodrošinātām, trūcīgām un daudzbērnu ģimenēm

Kamēr skolēni mācās attālināti, Siguldas novada pašvaldība nodrošina pārtikas pakas divas reizes mēnesī maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu skolēniem no 1. līdz 9. klasei. Papildus tam vienu reizi mēnesī pārtikas pakas tiks izsniegtas arī maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm, kuru bērni apmeklēja gan pašvaldības, gan privāto bērnudārzu, bet tagad paliek mājās drošības apsvērumu dēļ.

Pārtikas pakās, kas tiek nodrošinātas katram ģimenes bērnam minētajās grupās, iekļauti dārzeņi (kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi), bakalejas preces (rīsi, makaroni, cukurs, tēja, pārslas un citi), kā arī piena produkti un olas. Pārtikas pakas veido SIA “Vectēvs” no Latvijas ražotāju produktiem 20 eiro vērtībā par katru pārtikas paku. Papildu informācija apskatāma šeit.

Pabalsts krīzes situācijā

Pašvaldība saskaņā ar saistošajiem noteikumiem piešķir pabalstu 80 eiro apmērā vienai personai pamatvajadzību nodrošināšanai. Papildus tam tiek piešķirti 50 eiro mēnesī par katru aprūpē esošu bērnu, taču saskaņā ar grozījumiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā pašvaldības krīzes pabalsta lielums būs atkarīgs arī no tā, vai iedzīvotājam ir piešķirts dīkstāves pabalsts. Sociālajā dienestā katrs gadījums tiek izskatīts individuāli. Atgādinām, ka krīzes situācijā palīdzību var saņemt ne tikai trūcīgie un maznodrošinātie novadnieki, bet arī tie, kuri nonākuši īslaicīgās grūtībās, piemēram:

  • ja persona zaudējusi ienākumus ārkārtējās situācijas laikā, piemēram, atrodoties bezalgas atvaļinājumā, personai piešķirts bezdarbnieka statuss, bet vēl nav saņemts bezdarbnieka pabalsts, kā arī citas personas, kas zaudējušas ienākuma avotu;
  • ja ģimenei vai personai, kura atrodas pašizolācijā, ir radušies papildu neplānoti izdevumi;
  • ja ģimene atrodas vai ir atradusies karantīnā un tai nav iztikas līdzekļu, kā arī citos gadījumos.

Pabalsts krīzes situācijā uz laiku līdz trim mēnešiem tiek piešķirts:

  • 80 eiro personai un 80 eiro katrai apgādībā esošai personai, ja ģimenē viena darbspējīga persona ir zaudējusi ienākumus;
  • 80 eiro katram ģimenes loceklim, ja visas ģimenē esošās darbspējīgās personas ir zaudējušas ienākumus.

Atbalsts krīzes situācijā pieejams pēc personas iesnieguma, kā arī situāciju pamatojošu dokumentu saņemšanas Sociālajā dienestā. Pieteikties pabalstam krīzes situācijā var, aizpildot e-pakalpojumu pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv vai aizpildot šo iesnieguma paraugu un nosūtot elektroniski uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv.

Kampaņa #satiecsevi

Pašvaldība aizsākusi kampaņu #satiecsevi, kas vērsta uz viesmīlības nozares veicināšanu, aicinot iedzīvotājus un viesus rīkoties atbildīgi, izvērtēt nepieciešamību pulcēties sabiedriskās vietās un rūpēties par līdzcilvēku veselību, tomēr, dodoties dabā un iepazīstot mazāk zināmās Siguldas novada dabas takas, pasūtīt ēdienu līdzi ņemšanai no novada vietējiem uzņēmējiem. Informācija par ēdināšanas uzņēmēju piedāvājumu ārkārtējās situācijas laikā publicēta arī tīmekļa vietnē www.sigulda.lv sadaļā “Ēdināšanas uzņēmumi”. Papildu informācija apskatāma šeit.

Tāpat, lai atbalstītu ar publicitāti dažādu jomu uzņēmējus, uz ārkārtējas situācijas laiku pašvaldība dos iespēju tīmekļa vietnē www.sigulda.lv sadaļā “Sludinājumi”, ievietot informāciju par sava uzņēmuma piedāvātajiem pakalpojumiem un precēm.

Atcelts vecāku līdzfinansējums profesionālās ievirzes izglītībai

Pašvaldība atcēlusi vecāku līdzmaksājumu Siguldas Sporta skolā un Mākslu skolā “Baltais flīģelis” līdz brīdim, kad bērni atsāks klātienes nodarbību apmeklējumus. Pašvaldība nodrošina nepieciešamās izmaksas. Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar profesionālās ievirzes skolu vadību un pedagogiem piedāvā audzēkņiem individuālo nodarbību plānu, lai nodrošinātu profesionālās ievirzes prasmju un spēju attīstības nepārtrauktību. Papildu informācija apskatāma šeit.

Pašvaldība turpina sniegt līdzfinansējumu privātajiem bērnudārziem un auklēm

Privātajiem bērnudārziem, kā arī bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem, tai skaitā auklēm, joprojām tiek nodrošināts pašvaldības noteiktais līdzfinansējums. Papildu informācija apskatāma šeit.

Nepieciešamības gadījumā aicinām sazināties ar Siguldas novada pašvaldības Sociālo dienestu, zvanot uz tālruņa numuriem 67800966, 67385298 vai 67381454, nosūtot informāciju elektroniski uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv vai rakstot uz e-pasta adresi pasts@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi