×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-21
Novada kultūras iestādēs darbs turpinās

Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā, kad kultūras iestādēs pasākumi ir atcelti un uz laiku ierobežota ieeja apmeklētājiem, laiks tiek izmantots lietderīgi, veicot saimnieciskos un organizatoriskos darbus. Piemēram, iestādēs tiek veikta inventarizācija, organizētas ģenerāltīrīšanas, veikti labiekārtošanas darbi un jaunās sezonas plānošana.

Novada kultūras iestādēs – kultūras centrā “Siguldas devons” un pagastu kultūras namos – notiek dažādi tehniskie darbi – remontdarbi, krāsošana, tīrīšana un citi darbi, ko var izdarīt pašu spēkiem. Piemēram, pie Allažu pagasta Tautas nama ir salabota sēta, bet Mores pagasta Tautas namā drīzumā tiks uzsākts kosmētiskais remonts foajē, to sagatavo arī lielākiem saimnieciskajiem darbiem, kā arī tiek sagatavota malka ziemas sezonai. Siguldas pagasta kultūras namā notiek noliktavu kārtošana un šķirošana, skatuves tehnikas un prožektoru apkope. Savukārt kultūras centrā “Siguldas devons” notiek visu telpu ģenerāltīrīšana, logu mazgāšana, sīkie kosmētiskie darbi, skatuves drapēriju sūkšana un citi darbi. No 1. maija tiks pārtraukts arī telpu uzkopšanas pakalpojums, bet tā vietā ikdienas uzkopšanu nodrošinās kultūras centra darbinieki. Visos kultūras namos uzsākta inventarizācija. Kultūras speciālisti strādā uz kultūras piedāvājuma komplektēšanu un veidošanu virtuālajā vidē, un uzsākts darbs pie rudens sezonas piedāvājuma komplektēšanas.

Savukārt amatiermākslas kolektīvi turpina darboties arī bez klātienes nodarbībām. Siguldas Tautas teātris veic sagatavošanās darbus gaidāmajai izrādei “Kolka”. Pūtēju orķestru un bigbenda vadītājs strādā pie jaunu aranžiju radīšanas, bet senioru deju kopu vadītāji meklē un apgūst jaunu repertuāru. Savukārt bērnu vokālā grupa “Zibsnis” darbojas attālināti – vadītājs Atis Priedītis audzēkņiem ir nosūtījis fonogrammu materiālus, lai jaunieši varētu pilnveidot savas dziedāšanas prasmes, mājās sniedzot vecākiem koncertus. Tāpat citi kolektīvi, piemēram, folkloras kopa “Senleja” un deju kolektīvs “Vizbulīte” iesaistās arī tiešsaistes aktivitātēs, veidojot savus video sveicienus un stāstus. Trīs Siguldas novada Tautas lietišķās mākslas studijas audējas pēc noteikta grafika, ievērojot visus piesardzības pasākumus, aktīvi auž un gatavojas Latvijas nacionālā kultūras centra izstādei.

Turpretī novada bibliotēkās lasītāju apkalpošana nav pārtraukta. Visās bibliotēkās katru dienu tiek apstrādāti attālinātie grāmatu un periodisko izdevumu pieprasījumi, tiek atbildēts uz e-pastiem, sniegtas konsultācijas gan telefoniski, gan rakstiski, tiek izsniegti vai atjaunināti autorizācijas dati attālinātai kataloga lietošanai un lai piereģistrētos e-grāmatu bibliotēkā www.3td.lv. Ik dienu noris arī žurnālu un laikrakstu apstrāde. Notiek arī grāmatu pasūtīšana lasītājiem no citām bibliotēkām, tai skaitā arī no Latvijas Nacionālās bibliotēkas Starpbibliotēku abonementa kārtā. Tiek tīrītas atnestās grāmatas, novietotas karantīnā, kā arī sakārtotas tās grāmatas, kurām beigusies karantīna.

Pagastu bibliotēkās bibliotekāres izvērtē grāmatu krājumu – novecojušās grāmatas un preses izdevumus, kā arī bojātās grāmatas noraksta vai salabo, sistematizē novadpētniecības materiālus (materiāli no žurnāliem, avīzēm par rakstniekiem, aktieriem, ievērojamiem cilvēkiem, notikumiem, vietējiem dabas un vēstures objektiem), tiek kārtotas novadpētniecības mapes. Notiek dāvinājumu grāmatu apstrāde. Tiek sagatavoti materiāli pasākumiem un izstādēm, kas gaidāmas vasarā un rudenī – Vasaras āra lasītavai, novadnieku jubileju izstādēm un pasākumiem, piemēram, morēnietim, valodniekam Pēterim Kļaviņam – 100.

Šī ir iespēja mācīties no šī laika. Kultūrā nav īsti skaidrs, kurā atjaunošanas posmā varēs sākt pilnībā darboties, tāpēc šis laiks tiek izmantots gan jaunu zināšanu, iemaņu apguvei, gan tiek strādāts uz nākotnes plāniem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi