×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-21
Uzsāks pašvaldības grantēto ielu apstrādi ar putekļu absorbentu

Iestājoties stabiliem un sausiem laikapstākļiem, Siguldas novada teritorijā notiek greiderēšana un pēc tam tiks uzsākta apdzīvoto vietu grantēto ielu un ceļu apstrāde ar putekļu absorbentu. Ar pretputes līdzekli netiks apstrādātas tās ielas, kurās šovasar notiks dubultās virsmas apstrāde un uzsākta sagatavošanās darbu veikšana. Visu novada grantēto ielu un ceļu vienreizēja apstrāde ar putekļu absorbentu izmaksā vairāk nekā 30 tūkstošus eiro.

Putekļu absorbcijas materiāls, kas pasargā grants ielu virskārtu no pārliekas izžūšanas un virsmas putēšanas, tiek iestrādāts grantēto ielu un ceļu virskārtā. Sākotnēji tas var radīt īslaicīgas neērtības gājējiem, jo materiāls var lipt pie apaviem. Speciālisti norāda, ka sausos laikapstākļos absorbenta iedarbība nav vērojama uzreiz, jo ir nepieciešams, lai ceļa klātne saņemtu nedaudz mitruma, piemēram, nakts laikā, kad gaiss kļūst aukstāks un mitrāks. Tomēr lietavu laikā absorbenta iedarbība būtiski tiek mazināta.

Tāpat noklātās ielas bojā gan autovadītāji, kuri pārkāpj ātruma ierobežojumus, gan transporta līdzekļi, īpaši kravas auto, kuri izmanto grants ceļus dzīvojamajos rajonos caurbraukšanai, ignorējot uzstādītās ceļazīmes. Siguldas novada pašvaldības speciālisti aicina autovadītājus, braucot pa grantētajām ielām, samazināt ātrumu līdz 20 vai 30 kilometriem stundā un ievērot uzstādītās ceļa zīmes, kā arī nedriftēt, lai absorbenta iedarbība būtu iespējami ilgāka.

Atgādinām: lai ielas segums neputētu, nebūtu bedres un pārvietošanās pa to būtu komfortablāka, Siguldas novada pašvaldība jau uzsākusi sagatavošanās darbus 15 grantētās lietās, kurās tiks veikta dubultās virsmas apstrāde. Sākotnēji visās ielās pakāpeniski notiek apauguma noņemšana, pēc tam inženierkomunikāciju vāku regulēšana vai remontdarbu veikšana, ja tas būs nepieciešams. Tam sekos šķembu kārtas izbūve un dubultās virsmas apstrāde. Būvinženieri prognozē nebūtiskus satiksmes ierobežojumus un aicina iedzīvotājus ievērot būvdarbu laikā uzstādītās ceļa zīmes.

Jau ziņots, ka virskārtas cieto segumu prioritāri iegūs tās ielas, kurās visi īpašumi būs 100% pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un centralizētajam ūdensvadam – Vārpas, Pūču, Vēju, Mēness, Līgo un Draudzības, kā arī Saules un Jāņa ielas posms. Kā otrā prioritāte ir tās ielas, kurās 100% īpašumu pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un 50% īpašumu pieslēgti centralizētajam ūdensvadam – Depo, Lapu, Ābeļu, Maijas, Ievu un Zaru iela. Savukārt augstas intensitātes Strēlnieku ielas posms no Melioratoru ielas līdz Pulkveža Brieža ielai ar dubultās virsmas apstrādi tiks apstrādāts tāpēc, ka SIA “Saltavots” pēc pašvaldības lūguma ir izbūvējis ūdens un kanalizācijas tīklu pievadus līdz īpašumiem, lai gan visi īpašnieki joprojām tiem nav pieslēguši savu īpašumu. Papildus tam jāatzīmē, ka šīs ielas ir ar virskārtai atbilstošu nestspēju, kas nepieciešama dubultās virsmas apstrādei. Plašāka informācija pieejama šeit.

Šajā kartē pieejama informācija par ielām, kurās iedzīvotāji joprojām nav pieslēgušies centralizētajiem inženierkomunikāciju tīkliem. Atgādinām, ka turpmāk grantēto ielu sakārtošana un asfaltseguma virskārtas maiņa notiks pēc pašvaldības noteiktajām prioritātēm, kurās visi konkrētā ielā dzīvojošie privātīpašnieki būs līdzatbildīgi infrastruktūras attīstībā, jo mājsaimniecībām jābūt pieslēgtām pieejamiem inženierkomunikācijas tīkliem konkrētajā ielā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi