×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-22
Izglītības iestādēs līdztekus attālināto mācību nodrošināšanai veic citus darbus

Šajā laikā, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija un noteiktie ierobežojumi paredz skolēniem mācības nodrošināt attālināti, izglītības iestādēs darba apjoms pedagogiem, kuriem ir jānodrošina mācību stundas, ir pieaudzis, jo nereti arī pašiem pedagogiem tas prasa jaunas prasmes un pielāgošanos ne tikai jaunai darba ikdienai, bet arī dažādām tehnoloģijām. Taču šobrīd arī pārējie izglītības iestāžu darbinieki strādā, veicot dažādus darbus, kas citkārt tiktu veikti, piemēram, skolēnu brīvlaikā vasarā.

Vairākās pirmsskolas izglītības iestādēs tiek veikti dažādi kosmētiski remontdarbi vai labiekārtošanas darbi – bērnudārzā “Ābelīte” tiek krāsotas telpu sienas, kāpnes, durvis, krēsliņi. Bērnudārzā “Pīlādzītis” tiek īstenots projekts iestādes kāpņu telpām, kurās tiek iedzīvināti grupu simboli un dažādi izglītojošie elementi, kas bērniem radīs interesi par skaitīšanu, divskaņiem un pieklājīgu sasveicināšanos. Bērnudārzos “Saulīte” un “Ieviņa” tiek veikta iestādes inventāra uzlabošana, “Ieviņā” un “Pasaciņā” tiek iekārtoti mazdārziņi. Izglītības iestādēs tiek veiktas ģenerāltīrīšanas un dažādu virsmu dezinfekcijas.

Visās izglītības iestādēs tiek veikta inventarizācija gan iestāžu telpās, gan bibliotēkās. Papildus tam skolu bibliotēkās grāmatu krājums tiek ievadīts arī elektroniskajā sistēmā “Alise”. Mores pamatskolā notiek pieteikšanās arī jauniem projektiem.

Tāpat visās izglītības iestādēs pedagogiem turpinās darbs pie dažādu metodisko materiālu izstrādes, tiek apgūti arī jauni materiāli gan par jaunā mācību satura ieviešanu 2020./2021. mācību gadā, gan Valsts izglītības satura centra, Izglītības un zinātnes ministrijas, gan projekta “Skola 2030” pieejamie materiāli. Pedagogi gan skolās, gan pirmsskolas izglītības iestādēs aktīvi seko līdzi dažādiem vebināriem un informatīvajiem raidījumiem, kas palīdz sekmīgāk organizēt un vadīt attālināto mācību procesu un sniedz papildu zināšanas.

Attālinātā mācīšanās tiek nodrošināta profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, piemēram, Mākslu skolas “Baltais flīģelis” datorgrafikas pedagoģe Iveta Bambere sava priekšmeta robežas pārkāpj un skaidro, ka ikviens var kļūt par mākslinieku, izmantojot to, kas pieejams mājās. Pedagoģe audzēkņus aicina atraktīvi un aizraujoši veidot kolāžas no dažādām ikdienišķām lietām. Savukārt pūtēju orķestris “Sudrabskaņa” attālinātās mācīšanās laikā izveidojuši video, kurā, katram skolēnam atrodoties savās mājas, kopīgi vienojas muzikālā sveicienā.

Attālinātā mācību procesa laikā izglītības iestādēs noris papildu darbs pie savstarpējās komunikācijas ne tikai pedagogu vidū, bet arī ar audzēkņiem, kuriem tiek sniegta individuāla atgriezeniskā saite, kā arī audzēkņu vecākiem. Nepārtraukti tiek domāts par to, kā komunikāciju uzlabot. Tā, piemēram, Laurenču sākumskola organizē īpašus pasaku vakarus, kuru laikā skolas direktors Kristaps Zaļais tiešraidē sociālo tīklu vietnē Facebook lasa pasakas un stāstus. Katrā lasījumā tiešraidē pievienojas aptuveni 90 klausītāji, taču dienas laikā skatījumu skaits sasniedz pat tūkstoš cilvēkus.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi