×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-23
Zemes īpašniekus aicina iznīcināt latvāni

Lai mazinātu Sosnovska latvāņa izplatību, Siguldas novada pašvaldība aicina zemes īpašniekus, kuru teritorijas invadētas ar latvāni, savlaicīgi uzsākt latvāņu ierobežošanas pasākumu veikšanu. Panākumus latvāņu ierobežošanā iespējams gūt, ja tā apkarošanā savlaicīgi un sistemātiski iesaistās visi ar latvāni invadēto zemju īpašnieki.

Zemes īpašnieka pienākums ir veikt latvāņu ierobežošanas pasākumus, par to informējot Valsts augu aizsardzības dienestu, iesniedzot iesniegumu par latvāņu ierobežošanas pasākumu veikšanu. Latvāņu ierobežošanai iespējams izmantot četras latvāņu izplatības ierobežošanas metodes: mehānisko, ķīmisko, bioloģisko un kombinēto. Izvēloties latvāņu ierobežošanas metodi, jāņem vērā ar latvāņiem invadētās platības lielums, audzes blīvums, latvāņu attīstības stadija, kā arī apvidus īpatnības, zemes lietošanas veids, augsnes īpašības, vides aizsardzības ierobežojumi.

Siguldas novada latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu plānā 2018.–2022. gadam iekļautas 44 zemes vienības, par kurām zemes īpašnieki ir iesnieguši iesniegumu ar informāciju par plānotajiem latvāņu ierobežošanas pasākumiem Valsts augu aizsardzības dienestā, un 25 zemes vienības ar kopējo platību 34,12 hektāri, kurās Siguldas novada pašvaldībai ir tiesības organizēt latvāņu ierobežošanas pasākumus, ja zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs neveic latvāņu ierobežošanu vai nav iesniedzis informāciju Valsts augu aizsardzības dienestā par latvāņu ierobežošanas pasākumu veikšanu.

Zemes īpašnieki, kuru teritorijas invadētas ar latvāņiem, aicināti līdz 10. jūnijam Siguldas novada pašvaldībā, rakstot uz e-pasta adresi ineta.eriksone@sigulda.lv, iesniegt informāciju par plānotajiem latvāņu ierobežošanas pasākumiem, ja tiek plānots veikt latvāņu ziedkopu nogriešanu, savākšanu un iznīcināšanu tā ziedēšanas laikā teritorijās, kurās pavasara periodā veikta latvāņu ierobežošana, pielietojot ķīmisko metodi, vai teritorijās, kurās aizliegts izmantot ķīmisko ierobežošanas metodi, piemēram, gar ūdensobjektiem 10 metru aizsargjoslā.

Ja zemes īpašniekam piederošā nekustamajā īpašumā netiks veikti latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumi vai Siguldas novada pašvaldībā līdz 10. jūnijam netiks saņemta informācija par latvāņu ierobežošanas pasākumu veikšanu, zemes īpašnieks tiks saukts pie administratīvās atbildības saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 51. pantu.

Atgādinām, ka zemes īpašniekiem ir tiesības pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem 90% apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas, ja īpašumā vai tiesiskā valdījumā ir zeme, kas invadēta ar latvāni, bet nekustamā īpašuma lietošanas mērķis noteikts kā lauksaimniecības zeme vai mežsaimniecības zeme un īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, kurās saimnieciskā darbība ir aizliegta ar normatīvo aktu vai ūdens objektu zeme, vai derīgo izrakteņu ieguves teritorijas, dabas pamatnes un rekreācijas nozīmes zeme, un ja zemes vienībā tiek veikti latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumi.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi