×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-23
Jaunu asfalta segumu iegūs 10 ielu posmi; 14 ielās notiks dubultās virsmas apstrāde

Jau vairākus gadus prioritārā secībā Siguldas novada pašvaldība ielu un ceļu infrastruktūras uzlabošanā ik gadus investē vairāk nekā piecus miljonus eiro. Atbilstoši pašvaldības noteiktajām pazīmēm un satiksmes intensitātei, prioritāri tiek sakārtotas tās ielas, kuru seguma virskārta vairāku gadu garumā nolietojusies un sabrukusi nepastāvīgos ziemas apstākļos, kad sals mijas ar šķīdoni. Savukārt ielas seguma dubultās virsmas apstrāde notiks tur, kur iedzīvotāji pieslēgušies inženierkomunikāciju tīkliem. Siguldas novada pašvaldība, piesardzīgi plānojot budžeta līdzekļu izlietojumu pa sfērām, šajā gadā turpinās uzsākto ielu pārbūvi – jaunu asfalta seguma virskārtu iegūs 10 ielu posmi, bet 14 ielās notiks dubultās virsmas apstrāde.

Asfalta virskārtas atjaunošanas darbu pēdējais posms uzsācies Parka ielā un Oskara Kalpaka ielas posmā no Raiņa līdz Parka ielai. Šajos posmos tiks ieklāta asfalta seguma pēdējā kārta, sakārtotas ielu nomales, kā arī veikti labiekārtošanas darbi, kurus plānots noslēgt jūnija sākumā. Peldu ielas noslēdzošie asfalta virskārtas ieklāšanas darbi tiks uzsākti maija vidū un turpināsies aptuveni mēnesi. Šo darbu pabeigšanai no pašvaldības budžeta plānots izlietot 30 tūkstošus eiro.

Iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem, ielu virskārtas atjaunošana notiks Helmaņa ielā no Zinātnes līdz Graudu ielai, kā arī Melioratoru ielā no Nītaures līdz Pulkveža Brieža ielai. Tāpat šajā gadā tiks atjaunots sabrukušais asfaltseguma posms Šveices ielā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz pagriezienam uz bobsleja un kamaniņu trasi “Sigulda”. Ielu seguma atjaunošana notiks arī kvartālā ap Siguldas Valsts ģimnāziju. Līdz septembrim, kad skolā jāatgriežas turpat 600 skolēniem, asfaltseguma virskārtu plānots atjaunot Oskara Kalpaka ielā no Parka līdz Jēkaba Dubura ielai, Ata Kronvalda ielā no Parka līdz Krišjāņa Barona ielai, kā arī Jēkaba Dubura ielā, izveidojot jaunas automašīnu stāvvietas ielas malā.

Papildus tam asfaltseguma virskārta šogad tiks atjaunota Pulkveža Brieža ielas posmā no Gāles līdz Aspazijas ielai, kur SIA “Saltavots” veiks inženierkomunikāciju izbūvi. Asfalta seguma virskārtas atjaunošanas darbos šajā sezonā pašvaldība investēs vairāk nekā vienu miljonu eiro.

Jau ziņots, ka noslēdzies iepirkuma konkurss Atbrīvotāju ielas pārbūves darbiem un būvdarbu uzraudzībai. Būvdarbus veiks SIA “Strauteks”, un tie uzsāksies maijā. Pašvaldība šīs ielas pārbūvē investēs 875 tūkstošus eiro.

Šajā gadā SIA “Saltavots” pabeigs projekta izstrādi inženierkomunikāciju izbūvei Vainagu ielā, tāpēc ielas seguma atjaunošana norisināsies pēc tam, kad SIA “Saltavots” noslēgs rakšanas darbus nākamā gada laikā.

Papildus tam – 14 ielu apstrāde ar dubultās virsmas segumu

Lai ielas segums neputētu, nebūtu bedres un pārvietošanās pa to būtu komfortablāka, aprīļa vidū uzsākti sagatavošanās darbi 14 grantētajām lietām, kurās tiks veikta dubultās virsmas apstrāde, pašvaldībai investējot turpat 300 tūkstošus eiro. Sākotnēji visās ielās pakāpeniski notiks apauguma noņemšana, pēc tam inženierkomunikāciju vāku regulēšana vai remontdarbu veikšana, ja tas būs nepieciešams. Tam sekos šķembu kārtas izbūve un dubultās virsmas apstrāde. Būvinženieri neprognozē būtiskus satiksmes ierobežojumus un aicina iedzīvotājus ievērot būvdarbu laikā uzstādītās ceļa zīmes.

Jau ziņots, ka virskārtas cieto segumu prioritāri iegūs tās ielas, kurās visi īpašumi būs 100% pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un centralizētajam ūdensvadam – Vārpas, Pūču, Vēju, Mēness un Līgo, kā arī Saules un Jāņa ielas posms. Kā otrā prioritāte ir tās ielas, kurās 100% īpašumu pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un 50% īpašumu pieslēgti centralizētajam ūdensvadam – Depo, Lapu, Ābeļu, Maijas, Ievu un Zaru iela. Savukārt Draudzības un daļā Jāņa ielas tiks atjaunots grantētais segums.

Augstas intensitātes Strēlnieku ielas posms no Melioratoru ielas līdz Pulkveža Brieža ielai ar dubultās virsmas apstrādi tiks apstrādāts tāpēc, ka SIA “Saltavots” pēc pašvaldības lūguma ir izbūvējis ūdens un kanalizācijas tīklu pievadus līdz īpašumiem, lai gan visi īpašnieki joprojām tiem nav pieslēguši savu īpašumu. Papildus tam jāatzīmē, ka šīs ielas ir ar virskārtai atbilstošu nestspēju, kas nepieciešama dubultās virsmas apstrādei. Plašāka informācija pieejama šeit.

Papildus tam notiks arī grantēto ceļu sakārtošana 17 kilometru garumā Siguldas, Mores un Allažu pagastā, kur kopējās projekta izmaksas ir 978 666 eiro, no tām Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums ir 870 000 eiro. Plašāka informācija pieejama šeit.

Turpinās asfaltbedrīšu remontdarbi

Tām ielām, kuras šajā gadā nav iekļautas prioritāro ielu sarakstā, asfaltseguma virskārta tiks atjaunota nākamajos gados. Tikmēr visā novada teritorijā norit ielu un ceļu uzturēšanas darbi. Turpinās novada ielu asfalta seguma satiksmei bīstamo bedrīšu remonta darbi, pielietojot tehnoloģiju, ko ielu un ceļu uzturēšanā izmanto arī VAS “Latvijas Valsts ceļi”. Bedrītes tiek aizpildītas ar bitumena emulsiju un sīkšķembām un kā atzīst būvinženieri, šī tehnoloģija ir visefektīvākā un noturīgākā, lai gan šķembas pāris dienas apgrūtina gan gājēju, gan autovadītāju ikdienu.

Minētā tehnoloģija paredz, ka, iestrādājot bitumena emulsiju un šķembas bedrītē, ceļa seguma bojātajās vietās masas pilnīga formatēšanās (sacietēšana) notiek trīs līdz piecu dienu laikā, braucot pāri transporta līdzekļiem. Ielās, kur nav izbūvēta lietus ūdens sistēma (nav tekņu zonas – ielas bortakmeņi), ir pieļaujama šķembu palikšana ielu nomalēs. Ielās, kur ir izbūvēta lietus ūdens sistēma, šķembas pēc formatēšanās procesa tiek savāktas 3–5 dienu laikā. Pielietojot šo tehnoloģiju, vienīgais risks ir ļoti ilgstoši karsti laika apstākļi, kas var radīt šo bitumena izsvīšanu.

Atbilstoši laikapstākļiem regulāri tiek greiderētas ielas un ceļi, noņemti apaugumi un veikti citi uzturēšanas darbi. Grantētās ielas un ceļi apstrādāti ar putekļu absorbentu, pašvaldībai izlietojot vairāk nekā 30 tūkstošus eiro. Turpinās arī darbi pie satiksmes organizāciju tehnisko līdzekļu shēmu izstrādes, saskaņošanas un uzstādīšanas.

Siguldas novada pašvaldība kopumā ielu un ceļu uzturēšanai, kā arī remontiem paredzējusi vairāk nekā 5,7 miljonus eiro, tajā skaitā trīs miljonus eiro no pašvaldības budžeta līdzekļiem, vienu miljonu plānots aizņemties no Valsts kases, kā arī Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums 1,7 miljonu eiro apmērā. Ielu un ceļu ikdienas uzturēšanai no minētajiem pašvaldības budžeta līdzekļiem paredzēti 1,05 miljoni eiro, tajā skaitā valsts mērķdotācija no ielu un ceļu fonda līdzekļiem 515,6 tūkstošu eiro apmērā. Svarīgi atzīmēt, ka šogad tāpat kā pagājušajā gadā pašvaldībām nav iespējas saņemt kredīta līdzekļus no Valsts kases ielu un ceļu remontdarbiem, kuros nav plānots Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Liga Proskina
- 2020-04-23 18:15

Labdien!
Ieskatījos SIA Saltavots mājaslapā ievietotajā interaktīvajā kartē - Ūdensapāgdes un kanalizācijas tīkli Siguldas novadā, cik redzu Dailes ielā visām mājām, kas ir nodotas ekspluatācijā, ir izbūvēti ūdens(100%) un kanalizācijas pievadi (100%). Kanalizācijas pieslēguma nav tikai apbūves gabalam, kurš apbūves gabala statusu var saglabāt bezgalīgi ilgu laiku. Tāpēc nav īsti skaidrs, kādēļ Dailes iela nav to ielu sarakstā, kurās ir paredzēta ielas seguma dubultā virsmas apstrāde.

Atbilde: Liga Proskina
Administrācija
- 2020-04-23 19:32

Labdien!
Patlaban dubultās virsmas apstrāde notiek pēc trim pazīmēm – 100% ielas īpašnieku pieslēgušies pie centralizētā ūdensvada un kanalizācijas tīkliem, 100% pieslēgušies pie kanalizācijas tīkliem un 50% – pie ūdensvada, un, treškārt, augstas satiksmes intensitātes iela, kurā izvilkti pievadi pie apbūves gabaliem, kaut arī īpašnieki nav pieslēgušies inženiertehniskajām komunikācijām. Dailes ielā ir 95%/95%, tāpēc aicinām rosināt kaimiņu izvilkt pievadus pie konkrētā īpašuma, lai pie tiem varētu pieslēgties tad, kad aizsāksies būvniecība un nebūtu jāskar uzklātais dubultās virsmas segums.
Ir zināms, ka dažās ielās ir līdzīga situācija, tāpēc pašvaldība ir uzsākusi saziņu ar īpašniekiem, rosinot viņus pievilkt inženierkomunikācijas savam privātīpašumam vai meklēt citu risinājumu, kā konkrētā ielā var veikt dubultās virsmas apstrādi.
Uzsāktie dubultās virsmas apstrādes darbi tajās ielās, kur to atļauj ielas nestspēja un kuras atbildīs pašvaldības izvirzītajiem kritērijiem, tiks apstrādātas ar dubultās virsmas tehnoloģiju arī turpmākajos gados.

Pasākumi