×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-24
Atvērsim logus, drona fotogrāfijās iemūžinot savus sveicienus Latvijai

Šogad 4. maijā Latvija svinēs neatkarības atjaunošanas trīsdesmitgadi. Tradicionāli šajā dienā mēs klājam kopīgu novadnieku balto galdautu Maija parkā vai Siguldas pils kvartālā un cienājamies ar Brīvības kūkām, bet šoreiz aicinām visus palikt mājās ar vadmotīvu: “Mums pieder viena lielā Brīvība. Visai Latvijai viena – svēta un balta. Tevī tā ir! Saposies svētkiem, uzklāj baltu galdu un sūti savai Latvijai akcijas “ie[log]ojies” fotosveicienu!”

Laikā, kad pulcēšanās ārkārtējās situācijas dēļ nav pieļaujama un ikdienā vēl vairāk laika pavadām tīmeklī, viedierīcēs un virtuālā pasaulē, Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar kultūras centru “Siguldas devons” aicina iedzīvotājus piedalīties akcijā “ie[log]ojies”, kurā 4. maijā pēc iepriekš izziņota grafika daudzdzīvokļu namu iekšpagalmos un privātmāju rajonos ielidos drons, veicot novadnieku sveicienu iemūžināšanu fotomirkļos pie atvērtiem logiem. Siguldas novada pašvaldība, pievienojoties fotogrāfa Alvja Rozenberga aizsāktajai iniciatīvai sociālo tīklu vietnē Instagram @var dzīvot, aicina novadniekus pienākt pie loga un sveikt Latviju neatkarības atjaunošanas 30. gadadienā, sapošoties svētkiem, izcepot kūku sarkanbaltsarkanā krāsā, uzklājot baltu galdautu uz mazā galdiņa balkona stūrī vai uzspēlējot mūzikas instrumentu. Katrs var izpausties radoši un brīvi – galvenais “ie[log]ojies”!

Fotogrāfiju kolāža ar sveicieniem tiks apkopta 5. maijā un publicēta visos pašvaldības un kultūras jomas informatīvajos kanālos, parādot novadnieku radošumu un aizrautību Latvijas neatkarības atjaunošanas 30. gadadienā.

Aicinām pieteikt savu adresi akcijas “ie[log]ojies” sveiciena fotogrāfijai, sūtot pieteikumu līdz 30. aprīļa plkst. 12.00 uz e-pasta adresi kultura@sigulda.lv, un atvērt logu sveicienam! Lai drons varētu droši pielidot pie norādītā loga, tam jābūt brīvam no kokiem, elektrības vadiem un citiem traucēkļiem.

“Latvieši svinīgos mirkļos allaž pulcējas pie balti klātiem galdiem ģimenes, draugu vai kaimiņu lokā. Lai gan šogad mums jāpaliek mājās, tomēr mums ir dota brīvība domāt un darīt. Simtiem veidu, kā radīt un radīto dāvināt citiem. Atrast sevī īsto svētku sajūtu un to kā fotogrāfiju nosūtīt mīļajai Latvijai. Katrs sveiciens ar dronu taps aptuveni trīs minūtes, un šajā laikā novadniekiem būs unikāla iespēja “ie[log]oties” un vairot prieku ikvienam no mums,” stāsta kultūras centra “Siguldas devons” direktore Jolanta Borīte.

Jau ziņots, ka Baltā galdauta svētki Siguldā tiek svinēti kopš 2017. gada, kad, atklājot Siguldas Sporta centru, vairāki simti siguldiešu tikās Baltā galdauta svētkos. Baltos galdautus uz gariem galdiem esam klājuši arī Maija parkā un Siguldas pils kvartālā, degustējot gardāko Brīvības kūku. Šogad, turpinot iesākto tradīciju, aicinām ikvienu novadnieku svinēt svētkus savās mājās, drošā vidē ģimenē, ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus!

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi