×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-24
Kultūras centrs “Siguldas devons” iesaka tiešsaistes aktivitātes bērniem

Kamēr skolēni mācās attālināti, bērni vairāk laika pavada mājās un vecākiem jākļūst radošiem, lai dažādotu bērnu izklaides. Kultūras centrs “Siguldas devons” dalās ar ieteikumiem, kā ļaut kultūrai viesoties mājās un mākslai ienākt bērna ikdienā, apkopojot informāciju par kultūras piedāvājumiem bērniem tiešsaistē. Mazākajiem novadniekiem ir iespēja attālināti aplūkot izstādi, operas uzvedumus, koncerta ierakstu, literatūras lasījumus, izglītojošos materiālus, latviešu kinolentes, teātra izrādes, nodarbības, cirka priekšnesumus. Savukārt sadarbībā ar vairākiem novada māksliniekiem ir tapusi unikāla koncertzāle dabā, piedāvājot klausītājiem baudīt neparastus priekšnesumus, kuru videoieraksti būs pieejami kultūras centra “Siguldas devons” lapā sociālo tīklu vietnē Facebook.

Izstāde:

  • Ērika Apaļā personālizstāde “Ģimene” Latvijas Nacionālais Mākslas muzejā. Lielisks veids, kā ar savu mazo atvasi ieslīgt mākslas pasaulē. Lai piedzīvojums būtu pilnīgāks, ir pieejamas darba lapas, kas dos iespēju vecākiem kopā ar bērniem iepazīt Ērika Apaļā darbus.

Opera:

  • Māras Zālītes un Jāņa Lūsēna “Putnu opera” Latvijas Nacionālā operā un baletā. Stāstu veido putni, kas veido operas uzvedumu. Stāsts par uzticīgu mīlestību starp diviem kanārijputniņiem un par mīlestību pret visu dzīvo, brīnumaino, košo Dieva radību, kas mums līdzās. Šī opera ir veids, kā ļaut iemīlēt šo žanru jau agrā bērnībā.

Koncerts:

  • Bērnu vokālo ansambļu muzikālais uzvedums “Vilkam tāda dvēselīt’ ”. Bērnu vokālie ansambļi no visas Latvijas izdzied stāstu par divām atšķirīgām pasaulēm – cilvēkiem un vilkiem. Tas ir stāsts par attiecībām, cilvēcību un vēlmi sadzirdēt sevi un citus. Tas aicina izjust, pārdzīvot, domāt un caur vilcēna dzīvi spēt labāk saprast savējo. Arī Kultūras centra “Siguldas DEVONS” atklāšanā bija vērojama Andra un Reiņa Sējāna komponētais koncertuzvedums “Vilkam tāda dvēselīt’”.

Lasījumi:

  • “Satori” literatūras lasījumi bērniem. Šajos lasījumos dzejoļus un stāstus bērniem lasīs Kārlis Vērdiņš, Ērika Bērziņa, Guntars Godiņš, Jolanta Pētersone un Santa Remere. Lasījumu laikā tiešraidē varēs vērot arī to, kā autoru tekstus ilustrē māksliniece Lote Vilma Vītiņa.
  • Jaunā Rīgas teātra aktieru Janas Čivželes un Ģirta Krūmiņa Raiņa un Aspazijas bērnu dzeju lasījums.
  • Jaunā Rīgas teātra aktiera Viļa Daudziņa lasījums “Latviešu tautas pasakas”.

Izglītojošie materiāli:

  • Krāsojamā grāmata no tīmekļa vietnes Arterritory.comMākslinieku krīzes laika solidaritātes projekts, kurā vairāk, kā 70 pazīstamu un jaunu mākslinieku, kā arī citu radošo industriju pārstāvju radīti melnbalti zīmējumi, ko var izkrāsot gan izdruku formātā, gan digitāli.
  • “Bikibuka” uzdevumi. Bērnu grāmatu izdevniecība “Liels un mazs” izdod latviešu bērnu dzejoļu izlasi “Bikibuks”, kuru veido atsevišķas, nelielas bilžu grāmatiņas.“Bikibuks” aicina iesaistīties savos piedzīvojumos arī mazos draugus, publicējot interesantus uzdevumus.
  • Solfeg.io mūzikas mācību lietotne. Solfeg.io ir Latvijā radīta mūzikas mācību lietotne, kas palīdz apgūt mūzikas pamatus, dziedot un spēlējot skolēnu iemīļotas dziesmas. https://solfeg.io/lv/

Filmas:

  • Mārtiņa Gauša 2019. gadā radītā īsfilma “Zaķis”. Filma seko desmit gadus vecam puikam, kuru visi sauc par Zaķi. Emocionāli jūtīgais un noslēgtais zēns vada mierīgas dienas kopā ar savu vienīgo draugu Edvardu. Zaķa dzīvi satricina mātes jaunais draugs Juris. Filma tīmekļa vietnē replay.lv skatāma līdz 28. aprīlim.
  • Edmunda Jansona animācijas filma “Pavasaris Vārnu ielā”. muzikāls stāsts par mīlestību, godu un piedošanu. Sapnī Janka, Rīgas nomales puika, spēj izglābt Zelmu pat no ugunsgrēka, un saņem par to ordeni – pogu, kas saplacināta uz tramvaja sliedēm. Vai arī pagalmā un parkā, kur uzglūn blakus ielas indiāņi, viņam pietiks drosmes visu priekšā aizstāvēt savu mīlestību?

Teātris:

  • Liepājas teātra izrāde “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši”. Šī ir viena no tām pasakām, kuru zina jebkurš bērns vai pieaugušais, kura sirdī saglabājusies bērnības prieka smarža. Iedomāsimies, kā izskanētu šī pasaka, ja to mums pārstāstītu mūsdienu bērns! Neatkarīgi no laika vai tā diktētās rotaļlietu modes, pasakas galvenā doma ir, paliek un paliks par cilvēka dvēseles tīrības un skaistuma nozīmi. Vai ne, Spogulīt?
  • Dailes teātra izrāde “Toma Sojera piedzīvojumi”. Toms Sojers ir asprātīgs, viltīgs, paslinks, bet arī labestīgs un atsaucīgs  puišelis. Viņš vienmēr grib, kā labāk, bet sanāk, kā nu kuro reizi sanāk. Kopā ar saviem labākajiem draugiem bezpajumtnieku Haklberiju Finu un Džo Hārperu Toms piedzīvo dažādas dēkas. Izrāde skatāma līdz 25. aprīlim plkst. 14.35.

Nodarbības:

  • “JOJO Rotaļu joga” nodarbības ar Ligitu Sauli. Nodarbībās attīsta un pilnveido bērna rakstura iezīmes un prasmes ar īpašiem jogas praktizēšanas elementiem harmoniskā un labsajūtu veicinošā vidē. Nodarbībās tiek izvingrināts fiziskais ķermenis, nomierināta nervu sistēma un prāts, trenēta uzmanība un līdzsvars, mācīta apzinātība un relaksācijas tehnika.
  • Andžeja Grauda bungu skolas nodarbība ar pasniedzēju Gitu. Andžeja Grauda bungu skola dibināta 2009. gadā un ir lielākā bungu skola Baltijā, kas atrodas arī Siguldā. Bungu skolā uzsākt mācības var gan bērni, gan pieaugušie, apgūstot bungu spēli dažādos līmeņos no iesācēja līdz profesionālim.
  • Mūzikas nodarbības mazuļiem kopā ar Baibu Ērgli. Šādi attālināti strādā ar mūziku PII “Krāsainās pērles”. Šī nodarbība ir pašiem mazākajiem, tādēļ īpaši piemērota māmiņām kopā ar savu mazuli.

Cirks:

  • Cirka “Cirque du Soleil” izrādes. Iespēja baudīt pirmās rindas redzamību un nekad iepriekš nepieredzētu leņķi, ko var izjust tikai uz ekrāna.
  • Rīgas cirka skolas žonglēšanas ievadkurss. Laikā, kad biroja telpas apvienotas ar dzīvokļa darbistabu vai guļamistabu, un darba atmosfēra savijusies ar bērnu čalām (vai pilnīgi otrādi - aizdomīgu klusumu) no blakus istabas, ķermenis prasa papildus fiziskās aktivitātēs. Tāpēc Rīgas cirka skolai aicina iesaistīties žonglēšanas pamatprasmju apgūšanā, kas noderēs gan kā izklaidējoša atslodze no darbiem, gan nopietnāk ieinteresētiem – koordinācijas un koncentrēšanās spēju uzlabošanai.

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi