×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-27
Pie daudzdzīvokļu namiem jāuzstāda slēgtas atkritumu konteineru novietnes

Siguldas novada Pašvaldības policija ir apsekojusi daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, konstatējot, ka joprojām 83 daudzdzīvokļu namu pagalmos nav izveidotas slēgta tipa atkritumu konteineru novietnes. Namu apsaimniekotājiem tiks izsūtītas brīdinājuma vēstules ar lūgumu nekavējoties uzsākt novietņu izveidi.

Labiekārtota slēgta tipa atkritumu konteineru novietne vizuāli uzlabo ārtelpu, ierobežo nepiederošu personu, dzīvnieku un putnu piekļuvi atkritumiem, kā arī nodrošina, ka konteineros netiek nelegāli izmesti citu māju iedzīvotāju atkritumi, tādā veidā samazinot izdevumus par atkritumu izvešanu.

Atkritumu konteineru novietnes var veidot gan viena, gan vairākas daudzdzīvokļu mājas viena kvartāla ietvaros, un tajās jānodrošina vieta gan nešķiroto, gan šķiroto atkritumu konteineriem – vieglajam iepakojumam, stiklam un, sākot ar 2021. gadu, arī bioloģiski noārdāmiem atkritumiem, ja to dalītās vākšanas punkts nav izvietots dzīvojamo ēku kvartāla robežās. Atkritumu konteineru novietnēm jāatrodas vietā, kas ērti sasniedzama iedzīvotājiem un kur tām netraucēti var piekļūt atkritumu apsaimniekotāju specializētais transports, un tās ieteicams novietot desmit metru attālumā no dzīvojamās mājas logiem. Par slēgta tipa atkritumu konteineru novietņu ierīkošanu uz koplietošanas zemes ir jālemj dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē, pēc tam to novietojums un būvniecība jāsaskaņo pašvaldības Būvvaldē. Prasības atkritumu konteineru novietņu izveidošanai, kā arī četru dažādu variantu skices atrodamas saistošajos noteikumos Nr. 17 “Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā”.

Siguldā jau ir izveidotas vairākas slēgtas atkritumu konteineru novietnes – Nurmižu ielā 33, Dzērveņu ielā 5, Leona Paegles ielā 3A, Krišjāņa Barona ielā 2, Institūta ielā 5, Pulkveža Brieža ielā 22, Jaunatnes ielā 8, Zinātnes ielā 10, Helmaņa ielā 9 un Pulkveža Brieža ielā 95.

Atgādinām: palielinoties valsts noteiktajam dabas resursu nodoklim, šogad Latvijā būtiski pieaugusi maksa par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, tādēļ aicinām iedzīvotājus atkritumu šķirošanā iesaistīties arvien rūpīgāk. Šķirojot atkritumus un pārstrādājot otrreiz izmantojamos materiālus, ir iespējams ne tikai samazināt atkritumu poligonos apglabājamo atkritumu daudzumu, bet arī samazināt izdevumus par atkritumu izvešanu. Plašāku informāciju par slēgta tipa atkritumu konteineru novietņu izbūvi aicinām saņemt pie pašvaldības pilsētvides plānotājas Zanes Gateres, rakstot uz e-pasta adresi zane.gatere@sigulda.lv.

Jau iepriekš ziņots, ka pašvaldība ar līdzfinansējumu līdz 90% apmērā atbalsta daudzdzīvokļu namu iedzīvotājus, kuri vēlas sakārtot daudzdzīvokļu namu iekšpagalmus, tostarp iebraucamos ceļus un stāvlaukumus, pagalmus un arī atkritumu konteineru novietnes. Lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu, daudzdzīvokļu namu apsaimniekotājiem pašvaldībā līdz katra gada 1. oktobrim jāiesniedz pieteikums, tāme un projekts plānotajiem darbiem. Iesniegtos pieteikumus izvērtē pašvaldības speciālisti, un atbilstošas dokumentācijas gadījumā pašvaldības domes deputāti lemj par atbalstu iesniegtajiem labiekārtošanas darbiem. Plašāka informācija par pašvaldības līdzfinansējumu pieejama Teritorijas attīstības pārvaldē, rakstot uz e-pasta adresi ipasumi@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi