×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-27
Pakāpeniski darboties atsāk ārstniecības pakalpojumi

No 20. aprīļa pakāpeniski tiek atjaunota vairāku veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība Siguldas slimnīcā un poliklīnikā, primāri sniedzot iespēju pakalpojumus apmeklēt iedzīvotājiem, kuriem saistībā ar vīrusa Covid-19 ierobežošanas pasākumiem tie tika atteikti. Tiek atsākti šādi pakalpojumi: ultrasonogrāfijas, datortomogrāfijas izmeklējumi, eletrokardiogrāfija, rentgenoloģijas izmeklējumi hroniskiem pacientiem un pacientiem ar akūtām traumām. Poliklīnikā darbu atsāk okulists, zobārstniecības prakse, endokrinologs, otolaringologs, tāpat pieejamas procedūras diabētiskās pēdas aprūpes kabinetā. Maija sākumā paredzēts atjaunot fizioterapijas pakalpojumu pieejamību.

Vairāki pakalpojumi pieejami arī “IB” klīnikā, tomēr klīnikas personāls lūdz izvērtēt nepieciešamību ārsta apmeklējumam un profilaktiskās, ikgadējās apskates pārcelt uz nenoteiktu laiku. Akūtas nepieciešamības gadījumā palīdzība tiek sniegta ginekoloģiskajām pacientēm un visām grūtniecēm. Speciālisti aicina sazināties ar savu ginekologu, lai vēlreiz izvērtētu katru pacienta gadījumu atsevišķi, jo dažkārt medicīnisku palīdzību var sniegt arī attālināti. Tāpat klīnikā pieejamas attālinātas vizītes pie dermatologa, endokrinologa un neirologa. Ja pacientam ir nepieciešamība pēc kāda no šiem speciālistiem, ir jāsazinās ar administratori, zvanot uz tālruņa numuru 67970926.

Rūpējoties par Siguldas slimnīcas darbinieku un pakalpojumu saņēmēju drošību, slimnīcā un poliklīnikas ēkā veikti pastiprināti drošības un dezinfekcijas pasākumi, izveidotas stikla aizsargbarjeras virs letēm slimnīcas uzņemšanas nodaļā un poliklīnikas reģistratūrā, kā arī strikti noteikts ievērot divu metru distanci no apkārtējiem, tādējādi izvairoties no drūzmēšanās. Apmeklējot slimnīcu un poliklīniku, iedzīvotājiem drošības nolūkos noteikts izmantot sejas aizsargmaskas; ierodoties poliklīnikā, ikvienam tiek mērīta temperatūra.

Atgādinām, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai ģimenes ārstu praksēs pacienti tiek apkalpoti pēc iepriekšēja pieraksta arī akūtajās stundās. Savukārt slimnīcas Uzņemšanas nodaļas uzgaidāmajā telpā nepārtraukti darbojas gaisa attīrīšanas ierīce, kas attīra gaisu no putekļu daļiņām, veic vieglu ozonizāciju un bipolāro jonizāciju, tādējādi kavējot vīrusu, baktēriju un slimību attīstību.

Papildus tam Siguldas slimnīcā šomēnes jau divreiz piegādāti sejas aizsarglīdzekļi – kopumā vairāk nekā 8250 sejas masku un vairāk nekā 500 respiratoru. Sejas aizsarglīdzekļi paredzēti slimnīcas darbiniekiem, ģimenes ārstu un zobārstniecības praksēm, lai nodrošinātu maksimālu aizsardzību no iespējamas inficēšanās ar koronavīrusu. Siguldas novada pašvaldība ārkārtējās situācijas laikā, uzklausot Nacionālā veselības dienesta lūgumu un ievērojot nepieciešamos drošības pasākumus, daļu no slimnīcā atvestajām aizsargmaskām nogādājusi zobārstniecības praksēm un kopumā 20 ģimenes ārstu praksēm Siguldas novadā, Mālpilī, Krimuldā, Inčukalnā un Vangažos.

Jau ziņots, ka Siguldas slimnīca no 23. marta pārtraukusi ambulatoro plānveida pakalpojumu sniegšanu slimnīcā un poliklīnikā, lai ierobežotu koronavīrusa Covid-19 izplatību, – pārtrauktas ārstu konsultācijas, izmeklējumi, rehabilitācijas nodarbības un ārstēšanās dienas stacionārā. Tāpat pārtraukta plānveida maksas pakalpojumu sniegšana. Speciālistu konsultācijas klātienē, nodrošinot visus piesardzības pasākumus, netiek pārtrauktas “zaļā koridora” pacientiem, kā arī lipīgo ādas un seksuāli transmisīvo slimību pacientiem. Savukārt rehabilitācijas pakalpojumus var saņemt pacienti ar draudošu invaliditāti. Ambulatorā un stacionārā neatliekamā palīdzība tiek sniegta bez izmaiņām.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi