×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-27
Uzsāks Atbrīvotāju ielas pārbūves darbus

Drīzumā tiks uzsākta Atbrīvotāju ielas pārbūve posmā no Krišjāņa Barona līdz Līvkalna ielai, ievērojot Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma noteiktās vadlīnijas un iedzīvotāju ierosinājumus. Projekta laikā ir izdevies atrast piemērotus un mūsdienīgus satiksmes mierināšanas un organizēšanas risinājumus gan ielu krustojumos, gan pie Siguldas pilsētas vidusskolas teritorijas, lai visiem satiksmes dalībniekiem būtu iespējama maksimāli droša pārvietošanās. Kopējās ielas pārbūves izmaksas no pašvaldības budžeta sasniedz vairāk nekā 875 tūkstošus eiro. Darbus veiks pašvaldības atklātajā konkursā uzvarējušais uzņēmums SIA “Strauteks”, būvuzraudzību nodrošinās SIA “Marčuks”, savukārt būvprojekta izstrādātājs – SIA “JLD”.

Kopumā projekta dokumentu izstrādes procesu paildzināja ielas nodalījuma joslā esošais pazemes inženierkomunikāciju tīkls, kuru projekta izstrādes laikā bija nepieciešams savietot un saskaņot ar komunikāciju īpašniekiem. Meklējot labākos risinājumus, pašvaldība organizēja tikšanās ar visām iesaistītajām pusēm un iedzīvotājiem gan no daudzdzīvokļu ēkas Krišjāņa Barona ielā 12, gan arī visiem citiem Atbrīvotāju ielai piegulošo īpašumu īpašniekiem.

Tikšanās laikā ar Krišjāņa Barona ielas 12 dzīvokļu iedzīvotājiem tika apspriestas iespējas arī turpmāk novietot savu automašīnu stāvvietā, kas atrodas tieši pie dzīvojamās mājas iepretim Siguldas pilsētas vidusskolai. Ņemot vērā esošo situāciju un inženierkomunikāciju tīklu, tostarp gāzes vada, atrašanos, kopā ar projektētājiem un iedzīvotājiem panākts kompromiss, novietojot veloceļu un gājēju ceļu skolai pretējā pusē, zonā virs inženierkomunikācijām saglabājot zaļo zonu. Jauni apstādījumi tiks koncentrēti Siguldas pilsētas vidusskolai pietuvinātajā zonā. Pārbūves projekta laikā paredzēts veikt arī citus teritorijas labiekārtošanas darbus Siguldas pilsētas vidusskolas zonā Atbrīvotāju un Krišjāņa Barona ielas krustojumā. Turpmāk vecāki bērnus varēs izlaist pie skolas, iebraucot un īslaicīgi apstājoties īpaši izveidotā “kabatā”, kas palīdzēs veidot drošu un pārdomātu kustību intensīvākās satiksmes stundās.

Atbrīvotāju ielas piegulošo ielu dzīvojamo māju īpašnieku tikšanās laikā iedzīvotāju būtiskākais nosacījums bija tieši satiksmes mierināšanas risinājumu izveide šīs ielas posmā, jo autobraucēju pārvietošanās paradumi liecina, ka autobraucēji pēc jauna ceļa seguma izbūves biežāk pārkāpj atļauto braukšanas ātrumu. Ņemot vērā visus satiksmes dalībniekus, šajā ielas posmā pārbūves darbi tiks veikti, ievērojot arī velobraucēju un gājēju pilnvērtīgu un drošu pārvietošanos, kā ātruma slāpētājus paredzot paceltus krustojumus jeb “guļošos policistus” Atbrīvotāju un Mālkalnu, Meldru, Kalmju, Doņu, Vizbuļu ielu krustojumos. Arī iedzīvotāji atbalstīja šādu ieceri, kā galveno nosacījumu izvirzot tieši mierīgu un drošu satiksmi.

Plānots, ka Atbrīvotāju ielas posma pārbūve norisināsies līdz gada beigām, un tās laikā plānoti satiksmes ierobežojumi. Satiksmes dalībnieki aicināti ievērot satiksmes organizāciju būvdarbu laikā.

Jau ziņots, ka aprīļa vidū uzsākti sagatavošanās darbi 14 grantētajām lietām, kurās tiks veikta dubultās virsmas apstrāde, pašvaldībai investējot turpat 300 tūkstošus eiro. Savukārt jaunu asfalta seguma virskārtu iegūs 10 ielu posmi, kuros šajā sezonā pašvaldība investēs vairāk nekā vienu miljonu eiro. Arī nākamajā gadā ir plānots turpinās ielu seguma atjaunošanu prioritārā secībā. Papildus tam notiks arī grantēto ceļu sakārtošana 17 kilometru garumā Siguldas, Mores un Allažu pagastā, kur kopējās projekta izmaksas ir 978 666 eiro, no tām Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums ir 870 000 eiro. Kopumā šajā sezonā, piesardzīgi plānojot budžeta līdzekļu izlietojumu pa sfērām, vērienīgi ielu un ceļu infrastruktūras uzlabošanas darbi notiks vairāk nekā 5,7 miljonu eiro apmērā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi