×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-28
4. maijā ikvienam būs iespēja noskatīties jaunākās latviešu filmas

Kopš 2005. gada Nacionālais kino centrs 4. maijā organizē Latvijas filmu maratonu – dāvanu Valsts svētkos. Tā laikā kinoteātrī “Splendid Palace” notiek bezmaksas kinoseansi. Šogad, ņemot vērā valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, Latvijas filmu maratons norisināsies tiešsaistē, tīmekļa vietnē www.filmas.lv. Tas paver 4. maija Latvijas filmu maratonam jaunas iespējas – pirmo reizi tas būs pieejams ne tikai Rīgā, bet arī kinoskatītājiem Latvijā un visā pasaulē, tādējādi Valsts svētkus varēs svinēt visur, kur vien tautiešiem būs iespējams piekļūt internetam.

Pārceļoties uz interneta vidi, 4. maija Latvijas filmu maratons saglabā ierasto struktūru – svētku programma sakārtota secīgos seansos, katra filma būs pieejama skatīšanai konkrētā seansa laikā, tāpat gaidāmas arī pirmizrādes, kā arī grāmatas atvēršana.

Maratons sāksies plkst. 11.00 ar animāciju bērniem – divas jaunas filmas no studijas “Animācijas Brigāde” (režisores Daces Rīdūzes pirmizrāde “Zirņa bērni” un režisora Jāņa Cimmermaņa “Londonas brīvdienas”) un seansa turpinājumā – studijas “Atom Art” piedāvājums, režisora Edmunda Jansona sērijas par bērnu iemīļotajiem “Lupatiņiem” un filma “Bize un Neguļa” (2017).

Sadarbībā ar Latvijas Nacionālā arhīva Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvu svētku programmā iekļautas divu restaurētu klasikas filmu interneta pirmizrādes – režisora Rolanda Kalniņa spēlfilma “Akmeņainais ceļš” (1983), kurā galveno lomu spēlē Andrejs Žagars, un režisora Arvīda Krieva spēlfilma “Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili” (1987), kur kā kinoaktieris debitēja Alvis Hermanis. Filmu restaurācija veikta studijā “Lokomotīve”, izmantojot ERAF finansējumu projektā “Kultūras mantojuma digitalizācija”.

Latvijas vēsturei pieskaras arī “Arhīva seanss. Neatkarības deklarācijai – 30”, kur trīs filmās varēs redzēt, kāda Latvija bija 1990. gadā un pat tieši Neatkarības deklarācijas pieņemšanas dienās – programmā režisoru Aivara Freimaņa, Andreja Apsīša un Jura Podnieka filmas.

Par 20. gadsimta Latviju stāstīs arī divi “Nesenās vēstures” seansi – dokumentālā filma “Spiegs, kurš mans tēvs” (2019, Gints Grūbe un Jāks Kilmi) un spēlfilma “Jelgava ’94” (2019, režisors Jānis Ābele). Savukārt vēla vakara un nakts cēlienā ieplānota Jura Poškus spēlfilma “Kolka Cool” (2011) un Signes Baumanes erotiskā animācija seansā pēc pusnakts.

Arī tiešsaistes Filmu maratona ietvaros pulksten 19.00 notiks “Vakara pirmizrādes” seanss – režisores Aijas Bley dokumentālā filma “Mēs gribējām izmainīt pasauli. Inokentijs Mārpls”. Tā būs Latvijā pirmā filma, kas pirmizrādi un izplatīšanu piedzīvos tikai internetā. Tāpat filmu maratona ietvaros notiks grāmatas atvēršanas svētki, kuros skatītāji tiks iepazīstināti ar kinozinātnieces Ingas Pērkones jaunāko pētījumu “Ekrāna skatuve. Par aktiermākslu Latvijas filmās” (apgāds Neputns).

Papildu informācija par Latvijas filmu maratonu apskatāma Nacionālā kino centra tīmekļa vietnē www.nkc.gov.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi