×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-29
Latvijā notiek lauksaimniecības skaitīšana

Centrālā statistikas pārvalde ir uzsākusi visaptverošu lauksaimniecības skaitīšanu, kurā tiks apzināti aptuveni 85 tūkstoši Latvijas lauksaimniecību. Informācija tiks iegūta par visām lauksaimniecībām, kas nodarbojas ar lauksaimniecisko ražošanu – apsaimnieko lauksaimniecības zemi vai audzē lauksaimniecības dzīvniekus, vai uztur zemi labā lauksaimniecības un vides stāvoklī neatkarīgi no tā, vai apsaimnieko īpašumā esošo zemi vai nomā no citiem lauksaimniekiem.

Skaitīšana notiek saskaņā ar Eiropas Savienībā noteiktām vienotām prasībām reizi desmit gados. Iegūtā informācija kalpos nozares analīzei un lēmumu pieņemšanai, kā arī nodrošinās lauksaimniecības politikas un lauku attīstības plānošanai nepieciešamo informāciju.

Lauksaimniekiem būs jāsniedz tikai tie dati, kas nav pieejami Lauku atbalsta dienesta un Lauksaimniecības datu centra reģistros.

Lauksaimniecības skaitīšanā iegūs vispārīgu informāciju par lauksaimniecību, lauksaimniecībā izmantojamās zemes izmantošanu, lauksaimniecības dzīvnieku skaitu, lauksaimniecības dzīvnieku novietnēm un mēslošanas līdzekļu apsaimniekošanu, kā arī lauksaimniecībā nodarbinātajiem un citām saimniecības aktivitātēm.

Centrālā statistikas pārvalde aicina iesniegt informāciju 2020. gada lauksaimniecības skaitīšanai tiešsaistē tīmekļa vietnē www.e.csb.gov.lv. Ar lauksaimniecībām, kas nebūs iesniegušas datus tiešsaistē, no 1. oktobra sazināsies intervētāji, kā arī turpināsies elektroniskā datu vākšana līdz 22. decembrim.

Centrālās statistikas pārvaldes speciālisti atbildēs uz jautājumiem par anketas aizpildīšanu, zvanot uz bezmaksas tālruņa numuru 80202808 darbdienās no plkst. 8.30 līdz 17.00 vai rakstot uz e-pasta adresi ls2020@csb.gov.lv.

Aktuālā informācija par 2020. gada lauksaimniecības skaitīšanu pieejama Centrālās statistikas pārvaldes tīmekļa vietnē www.csb.gov.lv/lauki2020.

Pirmā lauksaimniecības skaitīšana Latvijā notika pirms 100 gadiem – 1920. gadā – vienlaicīgi ar pirmo tautas skaitīšanu. Pirmās brīvvalsts laikā notika sešas lauksaimniecības skaitīšanas. Pēc neatkarības atjaunošanas lauksaimniecības skaitīšanas notika 2001. un 2010. gadā.

Saskaņā ar Statistikas likumu Centrālās statistikas pārvaldes sniegtās ziņas netiek izpaustas, un iegūto informāciju izmantos tikai apkopotā veidā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi