×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-07
Ielu un ceļu būvdarbu laikā Siguldā plānoti satiksmes ierobežojumi

No 11. maija Helmaņa, Melioratoru, Šveices ielā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz pagriezienam uz bobsleja un kamaniņu trasi “Sigulda”, kā arī Oskara Kalpaka ielā no Parka līdz Jēkaba Dubura ielai, Ata Kronvalda ielā no Dubura ielas līdz Krišjāņa Barona ielai un Jēkaba Dubura ielā notiks esošā asfalta seguma frēzēšana, atsevišķu posmu remontdarbi, kam sekos asfaltēšana, ko atbilstoši darbu grafikam plānots noslēgt vasaras beigās.

Asfalta seguma virskārtas atjaunošanas darbos šajā sezonā pašvaldība investēs vairāk nekā vienu miljonu eiro. Atgādinām, ka asfaltseguma virskārtas atjaunošana Pulkveža Brieža ielas posmā no Gāles līdz Aspazijas ielai notiks pēc tam, kad SIA “Saltavots” veiks inženierkomunikāciju izbūvi.

Tāpat šajā nedēļā notiek pēdējie dokumentācijas sakārtošanas darbi, lai jau nākamajā nedēļā uzsāktu Atbrīvotāju ielas pārbūvi. Arī šajā ielā pakāpeniski tiks noteikti satiksmes ierobežojumi atbilstoši būvdarbu grafikam. Pašvaldība šīs ielas pārbūvē investēs 875 tūkstošus eiro.

Iepriekšminētos būvdarbus veiks SIA “Strauteks”. Siguldas novada pašvaldība kopumā šajā gadā ielu un ceļu uzturēšanai, kā arī remontiem paredzējusi vairāk nekā 5,7 miljonus eiro, tajā skaitā trīs miljonus eiro no pašvaldības budžeta līdzekļiem, vienu miljonu plānots aizņemties no Valsts kases, kā arī Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums 1,7 miljonu eiro apmērā. Ielu un ceļu ikdienas uzturēšanai no minētajiem pašvaldības budžeta līdzekļiem paredzēti 1,05 miljoni eiro, tajā skaitā valsts mērķdotācija no ielu un ceļu fonda līdzekļiem 515,6 tūkstošu eiro apmērā. Svarīgi atzīmēt, ka šogad tāpat kā pagājušajā gadā pašvaldībām nav iespējas saņemt kredīta līdzekļus no Valsts kases ielu un ceļu remontdarbiem, kuros nav plānots Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums. Plašāka informācija pie ielu un ceļu remontdarbiem pieejama šeit.

Papildus tam no 7. maija būvdarbu laikā uz valsts autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) pie Jūdažu pagrieziena satiksme tiks organizēta ar luksoforu. Rakšanas darbi notiks no 21. līdz 21,40. kilometram. Savukārt no 8. līdz 12. maijam autoceļa P8 posmā no Rīgas un Stacijas ielas krustojuma līdz Gāles namam notiks asfalta frēzēšanas darbi. Satiksme tiks organizēta ar regulētāja palīdzību. Pēc tam, kad noslēgsies asfalta frēzēšanas darbi, būvuzņēmējs veiks atsevišķu posmu remontdarbus, sakārtos nomales, kam sekos asfaltēšanas darbi. Arī šos darbus plānots noslēgt vasaras beigās.

400 metru garā posmā no Jūdažu līkuma līdz remontposma beigām tiks veikta pilna esošās ceļa konstrukcijas pārbūve. Tajā skaitā 140 metru garā ceļa posmā tiks veikta urbpāļu izbūve, lai samazinātu pārbūves izmaksas un neveiktu esošās vājas nestspējas grunts apmaiņu. Pēc pamatnes nostiprināšanas darbiem šajā posmā tiks izbūvēta jauna ceļa konstrukcija, kas ietver salizturīgo un šķembu kārtu, un divas kārtas asfalta.

Jau ziņots, ka aprīļa beigās uzsākti ceļa seguma atjaunošanas būvdarbi uz valsts autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) posmā no dzelzceļa pārbrauktuves Siguldā līdz Jūdažiem (13,96.–21,40. km). Būvdarbus veic SIA “YIT Infra Latvija” par līgumcenu 1,9 miljoni eiro (ar PVN); tos finansē no valsts budžeta.

Satiksmes dalībnieki aicināti būt piesardzīgiem un ievērot izvietotās ceļa zīmes.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi