×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-08
Ārkārtējo situāciju pagarina līdz 9. jūnijam; pulcēties ļaus līdz 25 cilvēkiem

Ministru kabinets lēmis pagarināt ārkārtējo situāciju koronovīrusa Covid-19 izplatības dēļ līdz 9. jūnijam. Tomēr pēc 12. maija tiks atvieglota daļa šobrīd noteikto ierobežojumu – turpinot ievērot divu metru distanci, vienkopus drīkstēs pulcēties līdz 25 cilvēkiem, tāpat būs atļautas klātienes konsultācijas izglītības iestādēs tiem skolēniem, kuri gatavojas valsts pārbaudījumiem, savukārt pirmsskolas izglītības iestādēs tiks nodrošināta obligātās pirmsskolas izglītības apgūšana.

Pulcēšanās līdz 25 cilvēkiem vienkopus ļaus atsākt bezkontakta sporta treniņus un nodarbības, ja tajos var nodrošināt nepieciešamo divu metru distanci. Arī Siguldas novadā šobrīd tiek veikti sagatavošanas darbi, lai pēc 12. maija, ievērojot epidemioloģiskās prasības un citus noteikumus, tiktu atvērti vairāki sporta laukumi. Tāpat šis ierobežojuma atvieglojums ļaus organizēt nelielus kultūras pasākumus. Pasākumu norises ilgums ārpus telpām nebūs ierobežots, taču iekštelpās tas nedrīkstēs pārsniegt trīs stundas. Organizatoram būs jānodrošina esošo ierobežojumu ievērošana un dezinfekcijas līdzekļu pieejamība. Par iespējamo sporta nodarbību un nelielu kultūras pasākumu atsākšanos Siguldas novadā aicinām sekot līdzi informācijai pašvaldības tīmekļa vietnē sigulda.lv un Facebook kontā.

Valdība lēmusi pēc 12. maija pagarināt darba laiku kultūras, izklaides, sporta un citu atpūtas vietām, to nosakot no plkst. 7.00 un līdz 24.00. Savukārt tirdzniecības centros brīvdienās un svētku dienās strādās visi veikali.

Savukārt izglītības jomā visu veidu mācību process joprojām notiks attālināti, tai skaitā pašlaik netiks organizētas bērnu nometnes. Šobrīd tiek lemts arī par to, kā šajā mācību gadā turpmāk organizēt 5–6 gadus vecu bērnu apmācību – klātienē vai attālināti. Siguldas novadā jau patlaban visi bērnudārzi iespēju robežās topošajiem pirmklasniekiem nodrošināja iespēju obligāto apmācību apgūt attālināti, taču aicinām sekot līdzi informācijai par turpmākajiem pašvaldības izglītības iestāžu lēmumiem.

Tāpat, ievērojot noteiktos fiziskās distancēšanas un epidemioloģiskās drošības pasākumus, tiks atļautas klātienes konsultācijas, lai sagatavotos valsts pārbaudījumiem vai profesionālās kvalifikācijas eksāmeniem. Lai gan 9. klašu skolēniem obligātie eksāmeni ir atcelti, arī viņiem konsultācijas klātienē būs atļautas. Kā tiks organizēta eksāmenu kārtošana Siguldas novada skolās, informācija tiks apkopota pēc 15. maija.

Valdība arī lēmusi, ka sabiedriskajā transportā obligāta prasība būs deguna un mutes aizsega lietošana – tā var būt gan speciālā sejas maska, gan paša gatavota sejas maska vai pat tikai šalle vai lakats. Šo masku galvenais mērķis ir neizplatīt pilienus uz citiem cilvēkiem.

Ministru kabinets skaidro, ka šādi lēmumi pieņemti, balstoties uz valdībā apstiprinātajiem kritērijiem par pamatprincipiem un kritērijiem, kas nosaka to, kad iespējama Covid-19 krīzes laikā ieviesto pasākumu mazināšana. Ierobežojumu atcelšanā tiek vērtēta Latvijas epidemioloģiskā situācija, atbildīgo institūciju spēja atklāt infekciju un atrast kontaktpersonas, kā arī veselības aprūpes iestāžu kapacitāte un situācija ārvalstīs. Kritēriji tiek mērīti četru nedēļu periodā un atceltie ierobežojumi var tikt mainīti gan ierobežojumu pastiprināšanas, gan samazināšanas virzienā atkarībā no kritēriju izpildes.

Veselības ministrija atgādina, ka līdz ar valdības lēmumu par ierobežojumu mazināšanu no 12. maija, palielinās cilvēka personīgā atbildība. Šobrīd vīrusa izplatība ir mazinājusies, bet pandēmija vēl nav beigusies. Tāpēc ļoti būtiski ir ievērot ikdienas piesardzības pasākumus arī tiekoties ar radiem vai draugiem, kā arī citās situācijās. Tas nozīmē, ka jebkurā situācijā pēc iespējas ir jāievēro divu metru distance, kas ir svarīgi, lai samazinātu risku inficēties. Ja ir iespēja, šobrīd joprojām labāk ir palikt mājās. Savukārt, ja cilvēks ir saslimis, palikt mājās ir viņa obligāts pienākums. Tāpat nedrīkst aizmirst par klepošanas un šķaudīšanas etiķeti – mute jāpiesedz ar elkoņa iekšpusi, kā arī regulāri ir jāmazgā rokas vai, ja tas nav iespējams, jāizmanto dezinfekcijas līdzeklis.

Plašāka informācija par izmaiņām Siguldas novada iestāžu darbībā sekos nākamajā nedēļā!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi