×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-11
Vēl 11. un 12. maijā vecākus aicina izteikt ierosinājumus bērnudārzu ēdināšanas pakalpojuma nosacījumiem

Lai pilsētas bērnudārzos – “Ābelīte”, “Ieviņa”, “Saulīte”, “Pīlādzītis”, “Pasaciņa” un “Tornīši” – turpinātu nodrošināt kvalitatīvu un augstvērtīgu uzturu, Siguldas novada pašvaldība tuvākajā laikā plāno izsludināt jaunu ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu. Pašvaldības speciālisti atgādina, ka līdz rītdienas, 12. maija, plkst. 17.00 vecāki aicināti izteikt priekšlikumus ēdināšanas pakalpojuma nosacījumiem, nosūtot ierosinājumus uz e-pasta adresi iepirkumi.edinasana@sigulda.lv.

Gatavojot ēdināšanas pakalpojumu iepirkumus izglītības iestādēm, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 353 “Prasības zaļajam publiskajam iepirkumam un to piemērošanas kārtība” izglītības iestāžu ēdināšanas pakalpojuma iepirkumam tiek piemērotas zaļā iepirkuma prasības, kas nozīmē, ka tiek iekļauti pārtikas produktu kvalitātes kritēriji, piegādes attāluma kritēriji (videi draudzīgs piegādes veids, kurš nosaka priekšrocības vietējā reģiona produktu ražotājiem, tai skaitā zemniekiem) un citi. Kā līdz šim par uzvarētāju katrā no iepirkuma daļām tiks noteikts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, 55 punktus no 100 piešķirot ēdienkaršu kvalitātei, atbilstībai uztura normām un pārtikas produktu kvalitātei, savukārt cenai, produktu kvalitātei un piegādes veidam piešķirot attiecīgi 12, 18 un 15 punktus.

Iepirkuma nolikuma projektā plānots iekļaut prasību, ka ēdināšanas pakalpojumu izmaksas pirmsskolas izglītības iestādēs par trīsreizēju ēdināšanu nedrīkst pārsniegt līdzšinējo summu 3 eiro apmērā.

Tāpat kā pērn organizētajā ārkārtas ēdināšanas iepirkumā arī šajā iepirkuma nolikuma projektā iekļautas vairākas prasības, kuras attaisnojušās praksē:

  • pakalpojumu sniedzējam ir jānodrošina darbu vadītājs, kurš kontrolē pakalpojuma sniegšanas kvalitāti Siguldas bērnudārzos;
  • dārzeņu pirmapstrādi drīkst veikt tikai uz vietas attiecīgās iestādes virtuvē;
  • pašvaldība ir tiesīga veikt no valsts institūcijām neatkarīgas analīzes, lai regulāri pārbaudītu, vai nomā nodotajās telpās ir atbilstoša higiēna.

Rodot risinājumu bērnudārza “Tornīši” ēdināšanas bloka izbūvei, pašvaldība ir sagatavojusi pieteikumu, lai piedalītos Ministru Kabineta rīkotajā konkursā par valsts aizņēmumu bērnudārza paplašināšanai, tostarp divu jaunu grupu izbūvei. Ja valsts aizņēmums tiks piešķirts, plānots, ka turpmāk bērnudārza audzēkņiem ēdiens tiks gatavots uz vietas, bet bērni tāpat kā līdz šim ēdīs grupu telpās.

Jau ziņots: pēc līguma laušanas ar SIA “Baltic Restaurants”, 2019. gada oktobrī tika izsludināts ārkārtas iepirkums, kurā tika uzaicināti piedalīties ēdināšanas uzņēmumi, kas sniedz kvalitatīvus ēdināšanas pakalpojumus Vidzemes reģiona izglītības iestādēs. Pēc veiktās sarunu procedūras tiesības ēdināt iepriekš minēto bērnudārzu audzēkņus ieguva SIA “Vectēvs”. Pārtikas un Veterinārā dienesta veiktās pārbaudes liecina, ka uzņēmums pakalpojumu sniedz ļoti labā kvalitātē, un ar pakalpojuma nodrošinājumu līdz šim ir bijusi apmierināta arī pašvaldība un pozitīvās vecāku atsauksmes, ko apstiprina arī tikšanās ar visu bērnudārzu iestāžu padomēm pērnā gada nogalē, lai pārrunātu ēdināšanas pakalpojumu kvalitāti. Taču ārkārtas iepirkuma nosacījumi ļauj izmantot šī uzņēmuma pakalpojumus līdz jauna ēdināšanas pakalpojumu iepirkuma veikšanai, kuru drīzumā pašvaldība plāno izsludināt. Jāpiemin, ka SIA “Vectēvs” saskaņā ar iepirkuma procedūras noteikumiem var piedalīties jaunajā iepirkuma konkursā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi