×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-11
Aicina dalīties ar fotogrāfijām konkursā “Eiropas dižkoku lielvalsts Latvija”

Ņemot vērā, ka visā Latvijā, tostarp Siguldas novadā, ir sastopami vairāk nekā 20 tūkstoši dižkoku, novadnieki aicināti piedalīties “Spēkozols” kustības organizētajā konkursā, kura laikā iespējams apzināties dabas bagātību un novērtēt turpat 300 dižkoku Siguldas novadā. Akcijas dalībniekiem dižkoka zaros vai pie tā jānovieto Latvijas karogs, savs apmeklējums jāiemūžina fotogrāfijā, kā arī jādalās ar iemūžināto materiālu sociālajās tīmekļa vietnēs ar koka nosaukumu tā atrašanās pagastu vai pilsētu, kā arī tēmturi #dižkokulielvalsts. Septembra beigās norisināsies labāko fotogrāfiju vai video vērtēšana un piecu labāko darbu autori iegūs dažādas balvas.

Siguldas novadā atrodas 282 dižkoki, pazīstamākie un apkārtmērā lielākie no tiem – Černausku dižozols, Vējakroga vītols, Lauru trešais ozols, Krimuldas pirmais ozols, Berlīnes pirmā apse, Dziedoņu ozols. Pilno dižkoku sarakstu Siguldas novadā iespējams apskatīt šeit.

Dižkoki, gan ozoli, gan citu sugu koki piesaista lielu dabas daudzveidību un veido īpašu mikroklimatu savā vidē, tie ir arī Latvijas valsts pirmsākumu liecinieki, būtiska mūsu kultūrvēstures vērtība un latviskās identitātes daļa. Latvijā ir viens no lielākajiem dižkoku blīvumiem Eiropā, lielāks ir Lielbritānijā, bet mazāks Zviedrijā un Vācijā. Katru gadu Latvijas laukos, gravās, un mežu nostūros dižkoku meklētājiem izdodas atrast daudz iespaidīgu ozolmilžu un citu sugu dižkoku. Sīkāka informācija par Eiropas dižkoku lielvalsti Latviju, kā arī dižkoku mērīšanu atrodama šeit.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi