×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-12
16. maijā norisināsies Lielā talka; aicina sakopt apkārtni

Šogad Lielā talka norisināsies 16. maijā. Lai ievērotu valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus ārkārtējās situācijas dēļ, iedzīvotāji aicināti pievērsties savas apkārtnes sakārtošanai, izvēloties talkot solo talkās, duo talkās vai ģimenes talkās. Visi talkotāji arī aicināti atzīmēt savas talkošanas vietas interaktīvajā kartē tīmekļa vietnē www.talkas.lv. Tajā var pieteikt gan uzkopšanas talkas, gan labiekārtošanas talkas.

Uzkopšanas talkas ir tās, kuras notiek publiskās teritorijās un kurām ir nepieciešams pašvaldības saskaņojums, lai saņemtu bezmaksas maisus, un kurās tiek nodrošināta savākto atkritumu izvešana. Talciniekus aicinām savlaicīgi pieteikt talkošanas vietu un saņemt bezmaksas atkritumu maisus pie Siguldas novada pašvaldības Zaļumsaimniecības speciālistiem, zvanot uz tālruņa numuru 67800952 vai rakstot uz e-pasta adresi dita.laure@sigulda.lv. Atkritumu maisi un to bezmaksas savākšana tiks nodrošināta tikai tiem iedzīvotājiem, kas talkos publiskajās teritorijās. Tāpat kā pagājušajā gadā, būs pieejami divu krāsu atkritumu maisi – balti un zili. Zilie maisi ir paredzēti visa veida plastmasas atkritumiem, kas vēlāk nonāks otrreizējā pārstrādē, bet baltie maisi – pārējiem atkritumiem. Informējam, ka Lielās talkas laikā tikai šādu maisu savākšanu reģistrētajās talkas vietās nodrošinās organizētāji.

Savukārt labiekārtošanas talkas var pieteikt ikviens talkotājs, neatkarīgi, vai talkošanas notiek privātajā vai publiskajā sektorā. Tās var būt talkas, kuras notiek uz privātas zemes un kurām nav vajadzīgs saskaņojums ar pašvaldību, un kurās atkritumus, ja tādi ir radušies, aizved paši talkotāji. Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Jumis” atgādina, ka ikvienam novada iedzīvotājam ir pieejami bezmaksas publiskie šķirošanas konteineri, kuros var atbrīvoties no liekajām stikla burkām un pudelēm, kā arī plastmasas pudelēm, kartona kastēm un skārda bundžām. Publisko šķirošanas konteineru atrašanās vietas apskatāmas šeit.

SIA “Jumis” privātmāju iemītniekiem piedāvā iespēju bez maksas saņemt marķētus specializētos maisus stikla taras un vieglā iepakojuma (plastmasas, papīra, metāla) šķirošanai. Maisus bez maksas iespējams saņemt, rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv. Kad maisi ir pilni, to bezmaksas izvešanu jāpiesaka vismaz vienu darbdienu pirms grafikā noteiktās savākšanas dienas, rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 26112288. Pieteiktajā šķirošanas maisu savākšanas dienā tie tiks paņemti un to vietā atstāti tukši maisi turpmākajai šķirošanai.

Tāpat ikvienam novada iedzīvotājam, uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti vai izziņu par deklarēto dzīvesvietu, ir iespēja bez maksas atkritumu savākšanas laukumā “Zemdegas” nodot četras vieglo automašīnu riepas gada periodā. Atkritumu savākšanas laukumā “Zemdegas” iespējams arī bez maksas nodot kartonu, papīru, PET pudeles, polietilēnu, pudeļu stiklu, logu stiklu, metālu, baterijas, akumulatorus, luminiscētās spuldzes un nolietotās elektropreces. SIA “Jumis” piedāvā arī lielgabarīta atkritumu un būvgružu izvešanu, kā arī zaļo atkritumu izvešanu par papildu samaksu. Plašāka informācija par to apskatāma šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi