×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-15
Siguldā izveidots jauns pastaigu maršruts “Zied ievas Gaujas senielejā”

Sigulda jau izsenis ir viens no iecīnītākajiem maršrutiem dabas un pilsētvides dažādības baudīšanai, tādēļ Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs izveidojis aktuālu maršrutu, lai vēl labāk iepazītu tā saukto Vidzemes Šveici. Jaunais pastaigu maršruts “Zied ievas Gaujas senielejā” ir 6 kilometru garš, un tajā vislabāk iespējams vērot plaukstošās ievas gan mežmalās, gan upes ielejā.

Kad galvā skan populārā dziesma “Zied ievas Siguldā” Viktora Lapčenoka izpildījumā, ikvienam ir iespēja apskatīt un iepazīt Siguldai tik ļoti raksturīgos apskates punktus un vienlaikus izjust reibinošo ievu ziedu smaržu. Maršruta ieteicamais sākums ir pie gaisa trošu ceļa Siguldas pusē, no kura paveras vairāku gadu desmitu pastkartītēs iemūžinātais skats uz Krimuldas muižu un Turaidas pili. Dodoties otrpus Gaujai, ir iespēja izmantot Siguldas vagoniņu, no kura ainava paveras vairāku kilometru garumā. Nonākot Krimuldas kalna virsotnē, Krimuldas muižas parka teritorijā iespējams sastapt īpaši lielas ziedošas baltās ievas. Turpmākais pastaigu maršruts ved cauri tūristu iemīļotiem apskates objektiem: Krimuldas viduslaiku pilsdrupām, Vikmestes dabas taku, Gūtmaņalu un taku, kas ved gar Gaujas krastu. Pastaigu maršrutā iespējams apskatīt mobilo ganāmpulku Balonu pļavā, kura sastāvā ir vairākas Galoveju šķirnes gotiņas, kā arī pašu galveno – sajust ievu saldo smaržu.

Ņemot vērā mainīgos laikapstākļus un meža ceļus un takas, kā arī koka kāpnes, senlejas krastu nogāzes, ieteicams izvēlēties dabas takām piemērotus apavus un apģērbu. Maršruta posmā iespējams atrast vietu piknikam pie Gaujas vai nelielai atpūtas pauzei.

Jau vēstīts, ka maija sākumā, rūpējoties par dabas taku un apskates objektu pieejamību ikvienam, Siguldā ir izveidots arī pastaigu maršruts jaunajām māmiņām. Tas veidots pa Siguldas pilsētas centru, iekļaujot vietas, kur pieejami bērnu pārtinamie galdiņi. Visas maršrutā iekļautās apskates vietas ir viegli sasniedzamas, ceļā nav trepju vai augstu kalnu, tāpat arī pa ceļam esošajām ēdināšanas vietām ir viegli piekļūt ar bērnu ratiem, lai nodrošinātu pilnvērtīgas un patīkamas pastaigas kopā ar ģimeni. Maršruti pieejami tīmekļa vietnē www.tourism.sigulda.lv vai arī Tūrisma informācijas centros pie Gūtmaņalas vai Ausekļa ielā 6, Siguldā.

Siguldas tūrisma speciālisti atgādina, dodoties kādā no pastaigu maršrutiem un apmeklējot publiski pieejamus apskates objektus, aicinām ievērot piesardzības pasākumus, higiēnas prasības, kā arī rūpēties par apkārtesošo dabu un nepiesārņot to.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi