×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-18
“Siguldas devons” viesojas mākslinieces Dinas Dubiņas darbnīcā

Kultūras centrs “Siguldas devons” turpina viesoties mākslinieku darbnīcās un piedāvā iespēju ikvienam sajust mākslinieka brīvības sajūtu. “Siguldas devons” izvēlējušies tos māksliniekus, kuri šogad īsteno pašvaldības atbalstītos projektus. Iepriekš “Siguldas devons” viesojās pie gleznotāja Jāņa Purcena, taču šoreiz ver mākslinieces Dinas Dubiņas darbnīcas durvis.

Dina Dubiņa – māksliniece, kas savā daiļradē apvieno dažādus materiālus un izteiksmes formas. Beigusi Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas Metālmākslas nodaļu un Igaunijas Mākslas akadēmijas Metālmākslas nodaļu. Regulāri piedalās dažādās izstādēs Latvijā, ASV, Eiropas un Āzijas valstīs. Māksliniece ļāva ieskatīties un iemūžināt savas ikdienas gaitas, kā arī piekrita atbildēt uz 5 jautājumiem, kas kaut nedaudz atspoguļo viņas redzējumu uz dzīvi, mākslu un pašlaik notiekošo.

1. Cik tuvu cilvēks, aplūkojot Jūsu darbu, spēj iepazīt Jūs pašu?

Ceru, ka necik. Un nevajag. Varbūt, ka var nojaust manu enerģētiku. Cilvēkam jebkuram, kurš skatās manus darbus, caur tiem nav mani personīgi jāiepazīst.

2. Kas notiek ar Jums brīžos, kad viens darbs jau ir pabeigts, bet otrs vēl nav sākts? Kā Jūs nosauktu šo starpposmu?

Tādu brīžu patiesībā nav, jo vienlaicīgi strādāju pie vairākiem darbiem: emaljas, emaljas rotas, dzintara darbi, dzintara rotas un zīds. Vienmēr vismaz divi darbi sanāk vienā laika periodā. Nu, ja nu pavisam tāds brīdis iestājas, tad vizualizēju nākošos darbus. 

Man šobrīd uz darba galda guļ pusgatavs emaljas darbs, un nupat pabeidzu vienu darbu ar dzintaru, bet pa to starpu vēl pagleznoju zīdu. Tehnikas, kurās strādāju, ir tik dažādas, ka es pēc garastāvokļa izvēlos tam brīdim atbilstošāko. Ja taisu bildi, tad arī kādu rotu klāt. Tā kā tādu starpposmu manā darbā nav.

3. Kā Jūs attiecaties pret gadalaikiem? Vai tie atspoguļojas Jūsu darbos?

Bija man viens cikls “Siguldas gadalaiki” mākslā 2018. gadā, ja jautājums par mākslu. Bet, ja par gadalaikiem kā tādiem, tad ciest nevaru vasaru. Mans favorīts ir ziema ar sniegu. Es varu pilnīgi apraudāties, kad kūst sniegs. Lai cik tas būtu paradoksāli, es nepanesu karstumu, kaut gan strādāju ar darbiem 1200°C temperatūrā. Es esmu tas ziemas cilvēks. Tā baltā sniega gaisma. Bet ziema, protams, tad ar sniegu.

4. Kādas pārdomas Jūsos ir raisījusi šī brīža situācija, kuru pašlaik piedzīvojam globālā mērogā?

Šī brīža situācija mani mulsina, jo mani neatstāj doma, ka ar šo kāds tiecas pēc pasaules varas.

5.Vai Jūs praktizējat dzīvot tagadnē?

Nu, mēs visi diemžēl vai par laimi dzīvojam tagadnē. Vakardienas vairs nav, un rītdiena var nepienākt. Visu laiku sasodīta šodiena.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi