×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-20
Mazaizsargātās personu grupas saņems sejas maskas

Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā ir noteiktas vairākas prasības mutes un deguna aizsega lietošanai, piemēram, sabiedriskajā transportā. Ņemot vērā Ministru kabineta pieņemto lēmumu par rekomendāciju lietot mutes un deguna aizsegu, Ministru kabinets lēmis veikt centralizētu valsts iepirkumu mazaizsargātāko personu grupu apgādāšanai ar sejas maskām. Sejas aizsarglīdzekļu sadali ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijām nodrošinās Labklājības ministrija, taču pašvaldība nodrošinās sejas masku izdali pārējām mērķa grupām ar sociālo pakalpojumu sniedzēju starpniecību.

Ņemot vērā Labklājības ministrijas norādījumus, par mazaizsargātām personu grupām tiek uzskatītas personas, kurām noteikts trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss, kuras saņem krīzes pabalstu, tostarp personas, kuras saņem pabalstu krīzes situācijā saistībā ar ārkārtējo situāciju. Tāpat tās personas, kas saņem naktspatversmes vai patversmes pakalpojumus, aprūpes mājas pakalpojumus, kā arī dienas aprūpes centru, dienas centru, krīzes centru pakalpojumus, ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestāžu centru klienti.

Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests norāda, ka tie novadnieki, kuri ietilpst šajās grupās, mutes un deguna aizsegus saņems reizē ar citu pakalpojumu saņemšanu, piemēram, saņemot Eiropas Sociālā fonda pārtikas vai higiēnas preču pakas, daļai iedzīvotāju tās nodos citu pakalpojumu sniedzēji. Sociālajā dienestā katrs gadījums tiks izskatīts individuāli.

Patlaban Sociālais dienests ir apzinājis to, cik daudz personām Siguldas novadā sejas maskas būtu nepieciešamas, informācija ir nodota Labklājības ministrijai, kas sadarbībā ar Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centru un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem centralizēti veiks iepirkumu. Informācija par to, kad tiks uzsākta sejas masku nogādāšana mazaizsargāto personu grupām, tiks publicēta tiklīdz tas būs zināms. Aicinām sekot līdzi informācijai pašvaldības informatīvajos kanālos.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi