×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-25
TLMS “Vīgrieze” audējas iesaistās virtuālajā izstādē

Iedvesmojoties no Annas Brigaderes autobiogrāfiskās triloģijas “Dievs. Daba. Darbs”, Siguldas novada tautas lietišķās mākslas studijas vēra savu pūra vāku un ļāva tajā ielūkoties, to iemūžinot virtuālajā izstādē “3D: DIEVS. DABA. DARBS”. Izstādes pirmajā daļā ir iespēja apskatīt tautas lietišķās mākslas studijas “Vīgrieze” (vadītāja Sandra Kanča) darbus.

Vīgrieze aug visur – mežmalās, pļavās, ēnainos mežos, ezeru un upju krastos. Ja paskatās apkārt, vienmēr kādu var atrast – tāpat kā rokdarbnieces. Vīgriezes ir tikpat izturīgas un sīkstas kā tautas lietišķās mākslas studijas (TLMS) “Vīgrieze” dalībnieces, ārstnieciskas kā nodarbošanās ar rokdarbiem, to ziedi ir tikpat smalki un skaisti kā rokdarbi un to reibinošā smarža – kā prieks par pašas darinātu rokdarbu.

TLMS “Vīgrieze” ir studija ar dziļām saknēm, jo tās pirmsākumi Siguldā datējami ar 1972. gadu. Šo gadu gaitā studija ir augusi un mainījusies, tomēr tās pamatvērtības ir palikušas nemainīgas – saglabāt un popularizēt latviešu tautas mākslu rokdarbos.

“Vīgriezes” dalībnieces ir ļoti dažādas, līdz ar to arī to darbi ir ar savu rokrakstu. Studijā šobrīd ir attīstījušies divi galvenie darbības virzieni – aušana un rokdarbi (adīšana). “Vīgrieze” ir kā zināšanu centrs, jo tur notiek regulāras rokdarbu nodarbības, nodrošinot iespēju jebkuram interesentam, kurš vēlas uzsākt aust vai adīt, apgūt šīs prasmes no pašiem pamatiem.

Šajā virtuālajā izstādē ar saviem darbiem dižojas gan pieredzējuši, gan nesen šo prasmi apguvušie TLMS “Vīgrieze” audēji. Studijas “Zelta fondu” pārstāv Silvija Grapmane un Ģertrūde Līvmane. S. Grapmanes aušanas prasmes un krāsu izjūta ir tik pamatīga, ka jebkurš viņas darbs ir kā paraugs citiem. Savukārt Ģ. Līvmane savos darbos ieliek tādu kurzemnieciskumu, ka viņas darbus nesajauks ne ar vienu citu. Salīdzinoši nesen studijā darbojas Tija, Laima, Iveta, Alda, Zigrīda, Anete, Rudīte un Liene, bet neskatoties uz to, viņu sniegums ir apbrīnas vērts, jo katrai ir savs rokraksts, katrai darbi ir ar savu individualitāti un raksturu.

Audējas, studijas dalībnieces: Tija Špaca, Alda Hāne, Zigrīda Labanovska, Anete Mikosa, Silvija Grapmane, Rudīte Zariņa, Ģertrūde Līvmane, Liene Grundmane, Laima Lībeka, Iveta Veidenbauma. Vadītāja: Sandra Kanča.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi