×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-27
Pašvaldība nodrošinājusi 2674 pārtikas pakas bērniem no maznodrošinātām, trūcīgām un daudzbērnu ģimenēm

Šodien, 27. maijā, Siguldas novadā norisinājās ceturtā pārtikas paku izdale maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu skolēniem no 1. līdz 9. klasei un tiem bērnudārza bērniem, kuri nebija pieteikušies pakai maija vidū. Kopumā ceturtajā pārtikas paku izdalē tika izsniegtas 650 pārtikas pakas bērniem, kas atbilda noteiktajiem kritērijiem. Līdz ar mācību gada noslēgšanos, noslēgusies arī pārtikas paku izdale. Kopumā pašvaldība ārkārtējās situācijas laikā ir nodrošinājusi 2674 pārtikas pakas (pirmajā pārtikas paku izdalē izsniegtas 758 pakas, otrajā – 506 pakas, trešajā – 760).

Kamēr skolēni mācījās attālināti, Siguldas novada pašvaldība nodrošināja pārtikas pakas divas reizes mēnesī maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu skolēniem no 1. līdz 9. klasei. Papildus tam vienu reizi mēnesī pārtikas pakas tika izsniegtas arī maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm, kuru bērni apmeklēja gan pašvaldības, gan privāto bērnudārzu, bet ārkārtējās situācijas laikā palika mājās drošības apsvērumu dēļ.

Lai nenotiktu drūzmēšanās un savstarpējs kontakts, Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests, saņemot pieteikumus no ģimenēm, kuras atbilda atbalsta saņemšanas kritērijiem, vienojās par laika grafiku, kādā pakas tika saņemtas. Pārtikas pakas tika dalītas trīs punktos – pie Siguldas 1. pamatskolas, pie Jaunrades centra Raiņa ielā 3, kā arī pie bērnudārza “Pasaciņa” Skolas ielā 5. Tāpat pakas tika nogādātas Mores pagastā.

Jau ziņots, ka pārtikas pakas veidoja SIA “Vectēvs” no Latvijas ražotāju produktiem 20 eiro vērtībā par katru pārtikas paku katram bērnam. Tajās ietilpa dārzeņi (kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi), bakalejas preces (rīsi, makaroni, cukurs, tēja, pārslas un citi), kā arī piena produkti un olas. Turklāt pārtikas paku saturs pa periodiem daļēji tika mainīts, lai nodrošinātu ģimenēm daudzveidīgu un sabalansētu piedāvājumu. Kopējais pakas svars bija 14 kilogrami. Pašvaldība atbalsta sniegšanai tiem, kam tas visvairāk nepieciešams, paredzējusi aptuveni 60 tūkstošus eiro.

Plašāka informācija par citiem atbalsta veidiem, ko ģimenes var saņemt ārkārtējās situācijas laikā īslaicīgu grūtību pārvarēšanai, pieejama šeit. Kā arī papildinformācija par pašvaldības lēmumu uzsākt pārtikas paku izdali maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu bērniem apskatāma šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi