×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-28
Mīlētākā pilsēta svētku laikā aicina doties interaktīvā pastaigu takā “Lasīttaka”

Ar moto “Mīlētākās pilsētas svētki. Cita frekvence” šajā nedēļas nogalē, 30. maijā, svinēsim Mīlētākās pilsētas svētkus, aicinot novadniekus katram atsevišķi, bet tomēr kopā iesaistīties aizraujošās aktivitātēs. Svētkos visas dienas garumā no plkst. 10.00 līdz 18.00 ikvienam būs iespēja iziet 19,7 kilometru garu interaktīvu pastaigu taku “Lasīttaka” un izzināt latviešu dzejnieka Imanta Ziedoņa vērtības maršrutā Imanta Ziedoņa muzejs Murjāņos–kultūras centrs “Siguldas devons”. Pastaigu takas maršruta karte pieejama Imanta Ziedoņa muzeja tīmekļa vietnē, un to iespējams aplūkot savā mobilajā viedierīcē, izmantojot mobilo lietotni “Google Maps”. Tāpat maršruta laikā divos interaktīvos punktos, noskenējot QR kodu, varēs rast radošas un pārdomu raisošas pašatklāsmes.

Pastaigu takas “Lasīttaka” maršruts ir Imanta Ziedoņa muzeja iniciatīva, kas radīta, iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa grāmatas “Es, cilvēks, pasaulē”. Dodoties pastaigu takā, būs iespēja grāmatu piedzīvot dabā. “Lasīttaku” aicinātas iziet ģimenes ar bērniem, kā arī individuāli piedzīvojumu meklētāji. Tāpat maršrutā var doties ar velosipēdu, tomēr jāņem vērā, ka takas maršrutā ir vairākas vietas ar stāvām nogāzēm un trepēm.

Aptuveni piecu stundu ilgo pastaigu maršrutu iespējams uzsākt gan no kultūras centra “Siguldas devons”, gan no Imanta Ziedoņa muzeja. Pastaigu maršruta gājēji, kuru galamērķis būs Imanta Ziedoņa muzejs, tikai sestdien, 30. maijā, varēs bez maksas aplūkot muzeja ekspozīcijas. Savukārt gājējiem, kuri būs veikuši pastaigu no muzeja līdz kultūras centram “Siguldas devons”, Siguldas svētku laikā būs iespēja bez maksas ieskatīties Egila Rozenberga lielformāta gobelēnu personālizstādē “Transfigurācija”. Lai apmeklētu notikumus bez maksas, jāuzrāda īpašā ieejas karte, kuru var iegūt vienā no takas sākuma punktiem. Jāatzīmē, ka pēc 30. maija kultūras centra “Siguldas devons” izstādē ieejas maksa būs 2,50 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide; otrdienās ieejas biļetei tiks piemērota 50% atlaide ikvienam apmeklētājam. Savukārt Imanta Ziedoņa muzeja apmeklējuma ieejas maksa – 5 eiro.

Grāmatu “Es, cilvēks, pasaulē” Imants Ziedonis ir veidojis kā ģimenes enciklopēdiju, apskatot tādas fundamentālas vērtības kā daba, kultūras mantojums un tā saglabāšanas nozīme, cilvēks, vēsture, Latvija, atbildība, attīstība, dzīvība, mīlestība. Tādējādi maršrutā būs iespēja piedzīvot ne tikai Vidzemes dabas un kultūras unikālās vērtības, bet arī ieskatīties sevī pašā – cilvēkā kā personībā un dabas sastāvdaļā. Patlaban maršrutā gājēji divās interaktīvās pieturvietās varēs uzzināt vērtīgas atziņas un pašatklāsmes par bitēm un mikrobioloģisko floru. Maršrutam pilnveidojoties, tajā būs pieejamas kopumā 15 dažādas interaktīvas pieturvietas.

Pastaigu takas “Lasīttaka” projektu īsteno Imanta Ziedoņa muzejs sadarbībā ar kultūras centru “Siguldas devons”, Siguldas Tūrisma informācijas centru un Gaujas Nacionālo parku. Projekts tiek realizēts ar Vidzemes plānošanas reģiona un “Valsts Kultūrkapitāla fonda” atbalstu. Ar plašāku informāciju par “Lasīttaku” un instrukciju, kā strādāt ar .gpx failu karšu lietotnēs, var iepazīties pie Ziedoņa muzeja un “Siguldas devons” darbiniekiem.

Papildu informāciju par maršrutu, takas karti, ieejas karti muzejā un izstādē iespējams saņemt Imanta Ziedoņa muzejā Murjāņos un kultūras centrā “Siguldas devons”.

Dodoties “Lasīttakas” maršrutā, aicinām ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus, pulcējoties ne vairāk par 25 personām grupā, kā arī ievērojot divu metru distancēšanos vienam no otra. Organizatori informē, ka maršrutā pa ceļam nav veikalu, tādēļ gājēji aicināti līdzņemt pietiekamā daudzumā ūdeni un pēc vēlmēm un ieskatiem ieplānot ēšanas pauzi.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi