×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-28
Kultūras centrā “Siguldas devons” varēs baudīt kinoseansus

Kultūras centrs “Siguldas devons” jūnijā piedāvā iespēju noskatīties vairākus filmu seansus, kas tika plānoti pavasarī, taču ārkārtējās situācijas laikā valstī noteikto ierobežojumu dēļ nenotika. Jūnijā būs iespēja noskatīties ģimenes filmu  “Frīdas vasara”, kā arī dokumentālo filmu “Brīnišķīgie lūzeri. Cita pasaule”.

3. jūnijā divos seansos – plkst. 17.00 un plkst. 19.00 – sadarbībā ar “Kino Bize” tiks rādīta filma Frīdas vasara (97 minūtes, 2017, Spānija). Režisore: Karla Simona (Carla Simón). Filma vēsta par sešgadīgu meiteni Frīdu, kas pēc mammas zaudēšanas tiek aizsūtīta pie radu ģimenes.  Saulainā vasara Spānijas lauku mājā tiek pavadīta bērnības rotaļās, tomēr Frīdai ir nav viegli aizmirst pārdzīvoto un pielāgoties jaunajai dzīvei. 

Emocijām bagātā un vizuāli skaistā ģimenes filma līdz šim jau ir ieguvusi 49 nominācijas un 32 apbalvojumus, tai skaitā divas balvas Berlīnes Starptautiskajā filmu festivālā.

Filma spāņu valodā ar subtitriem latviešu valodā. Filmas seansu ieteicams apmeklēt skatītājiem no septiņu gadu vecuma.

10. jūnijā plkst. 17.00 un 19.00 sadarbībā ar studiju “VFS Films” būs iespēja noskatīties dokumentālo filmu Brīnišķīgie lūzeri. Cita pasaule (71 minūte, 2017). Tā ir Lietuvas, Latvijas, Itālijas, Beļģijas, Šveices, Spānijas, Lielbritānijas un Īrijas kopprodukcijas filma. Latviju šajā projektā pārstāv operatori Ivars Zviedris, Valdis Celmiņš un producents Uldis Cekulis. Režisors: Arūnas Matelis.

Sportistus, kuri sacensībās paliek pēdējie, vairums no cilvēkiem uzskata vienkārši par lūzeriem. Profesionālajā riteņbraukšanā viņus sauc par ūdens nesējiem un kalpiem. Viņi ziedo savu karjeru komandas biedru triumfa labā un beigās vienmēr paliek grupas aizmugurē bez tiesībām gūt uzvaru. Kas viņus motivē turpināt mīt pedāļus, paliekot anonīmiem vienā no fiziski visgrūtākajām un psiholoģiski sarežģītākajām sporta disciplīnām? Filma seko “Giro d’Italia” daudzdienu sacensībām no komandas ārstu skatu punkta, atklājot līdz šim neiepazītas šķautnes profesionālās riteņbraukšanas “mūku” un īsteno cīnītāju dzīvē.

Filma ieguvusi galveno balvu vairāk nekā 10 festivālos, tostarp Triestes un Varšavas filmu festivālos. Tā bija Lietuvas 2018. gada nominācija Oskaram kā labākā ārvalstu un dokumentālā filma.

Filma angļu, itāļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Viena filmas seansa biļetes cena – 2,50 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 20% atlaide.
Uz filmas seansu biļeti iespējams rezervēt, zvanot uz tālruni 67971280 vai rakstot uz e-pasta adresi bilesukase@sigulda.lv un norādot savu vārdu, uzvārdu, vajadzīgo biļešu skaitu. Biļeti var iegādāties vienu stundu pirms seansa sākuma.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi