×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-29
Aicina lasīt un vērtēt “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā 2020”

Siguldas novada bibliotēka no 1. jūnija lasītājiem vērtēšanai piedāvā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” 2020. gada grāmatu kolekciju un aicina iesaistīties lasīšanas veicināšanas programmā. Lai iesaistītos lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”, dalībniekam ir jāreģistrējas Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā. Siguldas novada bibliotēka, nodrošinot kolekcijas grāmatu pieejamību plašam novada iedzīvotāju lokam, ir iegādājusies trīs žūrijas grāmatu komplektus – kopumā 81 grāmatu 750 eiro vērtībā. Grāmatu kolekciju var aplūkot Latvijas Nacionālās bibliotēkas Lasāmkoka vietnē un pasūtīt lasīšanai Siguldas novada bibliotēkas elektroniskajā kopkatalogā.

Lasīšanas veicināšanas programma “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” šogad svin savu 20. gadskārtu, žūrijas dalībniekiem lasīšanai un vērtēšanai piedāvājot ekspertu izraudzītu un ieteiktu 28 grāmatu kolekciju. Iekļautās grāmatas pārstāv astoņas dažādas izdevniecības: “Jāņa Rozes apgāds”, “Zvaigzne ABC”, “Liels un mazs”, “Latvijas Mediji”, “Pētergailis”, “Dienas Grāmata”, “Aminori” un “Lietusdārzs”. Kolekcijā pārstāvēti 14 oriģinālliteratūras darbi un 14 tulkojumi no lietuviešu, igauņu, zviedru, somu, krievu, franču un katalāņu valodas.

2020. gada kolekcijas ieteiktās grāmatas ir kā palīgs vecākiem un skolotājiem, lai varētu gūt priekšstatu bagātajā bērnu un jauniešu grāmatu klāstā. Grāmatās ir ietvertas daudzveidīgas tēmas, kas rosina domāt, nepalikt vienaldzīgiem un meklēt atbildes.

Arī šogad “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” galvenais mērķis ir nodrošināt pēc iespējas plašāku piekļuvi interesantai lasāmvielai un iesaistīt lasīšanas maratonā lasītājus, dodot iespēju ikvienam izteikt savu viedokli par lasīto, uzlabot lasītprasmi un izjust lasīšanas prieku.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja
Dzintra Kalniņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi