×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-31
Medaļas “Esmu dzimis Siguldas novadā” saņēmuši 2019. gada otrajā pusgadā dzimušie novadnieki

30. maijā “Mīlētākās pilsētas svētki. Cita frekvence” laikā pie kultūras centra “Siguldas devons” Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics individuāli sveica 2019. gada otrajā pusgadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes, pasniedzot medaļas “Esmu dzimis Siguldas novadā”. Siguldas novadā otrajā pusgadā deklarēti 127 jaundzimušie – 59 meitenes un 68 zēni. 38 ģimenēs piedzimis pirmais bērniņš, 50 ģimenēs otrais, 27 ģimenēs trešais, sešās ģimenēs ceturtais, divās ģimenēs piektais, bet vienā ģimenē sestais; vienā ģimenē piedzimuši dvīņi. Populārākie vārdi 2019. gada otrajā pusē dzimušajiem bērniem ir Emīlija, Grēta, Paula, Artūrs, Emīls, Lūkass.

Pēc medaļas saņemšanas ģimenēm bija iespēja nofotografēties kopā ar pašvaldības domes priekšsēdētāju Uģi Mitrevicu. Skaistā notikuma fotogrāfijas pilnā izmērā pieejamas šeit.

Tās ģimenes, kuras 30. maijā nevarēja saņemt medaļu “Esmu dzimis Siguldas novadā”, aicinātas līdz 20. jūnijam aizpildīt pieteikumu e.sigulda.lv un saņemt medaļu pašvaldības Pakalpojumu centrā līdz 30. jūnijam. Jāatzīmē, ka medaļas var saņemt tās ģimenes, kurās jaundzimušajam pirmā un vienīgā deklarētā dzīvesvieta līdz jaundzimušo godināšanas pasākumam, kā arī vismaz viena vecāka deklarētā adrese gadu pirms pasākuma ir Siguldas novadā. Plašāka informācija par medaļu saņemšanu pieejama Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā, zvanot uz tālruņa numuru 67385829.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, tika atcelts martā paredzētais jaundzimušo godināšanas pasākums “Esmu dzimis Siguldas novadā”, uz kuru bija pieteikušās turpat 90 ģimenes, kuru mazuļi piedzimuši no 2019. gada 1. jūlija līdz 31. decembrim.

Pasākums, kurā katrs Siguldas novadā deklarētais jaundzimušais novadnieks no pašvaldības domes priekšsēdētāja saņem īpaši veidotu medaļu ar iegravētu novada ģerboni, mazuļa dzimšanas gadu un Siguldas Jaunās pils kontūru, norisinās kopš 2012. gada. Kopumā medaļas saņēmuši jau vairāk nekā 1600 jaundzimušo.

2019. gadā Siguldas novadā tika deklarēti 249 jaundzimušie – 128 meitenes un 121 zēns. 2018. gadā Siguldas novadā tika deklarēti 230 jaundzimušie, 2017. gadā reģistrēti 265 mazuļi, 2016. gadā – 266 mazie novadnieki, 2015. gadā – 226 jaundzimušie, 2014. gadā – 265 mazuļi, savukārt 2013. gadā – 247 jaundzimušie novadnieki.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi