×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-06-04
Izzini skaistākos un aizraujošākos Siguldas pastaigu un velo maršrutus

Ja sports un fiziskas aktivitātes ir neatņemama Tavas ikdienas sastāvdaļa, aicinām vasaru iesākt aktīvi un iepazīt savu tuvāko apkārtni, dodoties pastaigās dabā, kā arī izbraucot Siguldas un Gaujas senielejas skaistākās vietas ar velosipēdu! Siguldas novada Tūrisma centra apkopotie maršruti apkopoti tīmekļa vietnē www.tourism.sigulda.lv, kā arī Siguldas mobilās lietotnes Tūrisma sadaļā. Dodoties pārgājienā šajā nedēļas nogalē 6. jūnijā, dabas entuziastiem ir iespēja piedalīties arī “Ghetto games” komandas izveidotajā pārgājienā #hikeforfun, kurā novadnieki un pilsētas viesi aicināti smelties iedvesmu jau no izveidotām piedzīvojumu takām vai izveidot pašiem savu maršrutu. Dalība ir bez maksas; reģistrēties iespējams šeit.

Siguldas novada pastaigu un velo maršrutu kartes pieejamas Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā (Ausekļa iela 6 un Turaidas iela 2A, Sigulda):

  • Sigulda–Krimulda–Sigulda (15 km), kurā iekļautas tādas Siguldas apkaimes skatu, ainavas un dabas vērošanas vietas kā gaisa trošu ceļš, Piķenes krauja, kājnieku tilts pār Gauju, Siguldas dzelzceļa stacijas laukums un citas;
  • Mežonīgā Vējupītes grava un Paradīzes kalns” (10 km), kurā meklējami interesanti dabas objekti un novērojama mazskarta savvaļas daba. Maršruts piemērots gājējiem, kurus nebaida kāpieni pa dziļās Vējupītes gravas stāvajām nogāzēm;
  • Siguldas klasika” (11 km), kas izvedīs cauri Siguldas ievērojamākajām apskates vietām;
  • Sigulda–Līgatne (vienā virzienā 30 km), kas ved gar pašu Gaujas krastu;
  • Turaidas gravas un alas – maršruts piemērots ceļotājiem, kuriem interesē Gaujas senlejas krastos esošie dabas un kultūras pieminekļi.
  • Pastaigu taka “Lasīttaka” maršrutā kultūras centrs “Siguldas devons”–Imanta Ziedoņa muzejs Murjāņos (19,7 km). Jaunatklātais maršruts ir interaktīva pastaigu taka, kurā iespējams izzināt latviešu dzejnieka Imanta Ziedoņa vērtības. Pastaigu takas maršruta karte pieejama šeit, un to iespējams aplūkot savā mobilajā viedierīcē, izmantojot lietotni “Google Maps”. Tāpat maršruta laikā divos interaktīvos punktos, noskenējot QR kodu, varēs rast radošas un pārdomu raisošas pašatklāsmes. Jāpiebilst, ka, maršrutam pilnveidojoties, tajā būs pieejamas kopumā 15 dažādas interaktīvas pieturvietas. Pastaigu takas “Lasīttaka” maršruts ir Imanta Ziedoņa muzeja iniciatīva, kas radīta, iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa grāmatas “Es, cilvēks, pasaulē”. Dodoties pastaigu takā, būs iespēja grāmatu piedzīvot dabā. “Lasīttaku” aicinātas iziet ģimenes ar bērniem, kā arī individuāli piedzīvojumu meklētāji. Tāpat maršrutā var doties ar velosipēdu, tomēr jāņem vērā, ka takas maršrutā ir vairākas vietas ar stāvām nogāzēm un trepēm;
  • Māmiņu maršruts, kas veidots pa Siguldas pilsētas centru, iekļaujot vietas, kur pieejami bērnu pārtinamie galdiņi. Visas maršrutā iekļautās apskates vietas ir viegli sasniedzamas, ceļā nav trepju vai augstu kalnu, tāpat arī pa ceļam esošajām ēdināšanas vietām ir viegli piekļūt ar bērnu ratiem. Māmiņu maršrutā pieejami divi pastaigu loki:
    • lielais loks (19 km), kurā var doties aptuveni četru stundu garā pastaigā nostāk no Siguldas centra, pie bobsleja un kamaniņu trases “Sigulda” baudīt skatu uz Gaujas senieleju, aplūkot Zaļās Villas kvartālu, Jāņa tirgu;
    • mazais loks (13 km), kas izstaigājams aptuveni trīs stundās. Šajā maršrutā var aplūkot skatu platformu pie Gaisa trošu vagoniņa, izbaudīt Siguldas pils kvartāla noskaņu, Paradīzes kalna burvību, Raiņa parku un citas skatu pieturvietas.

Meža trases riteņbraukšanai, skriešanai, nūjošanai vai aktīvām pastaigām pieejamas arī Fischer Slēpošanas centra teritorijā.

Pārgājiena #hikeforfun organizatori izveidojuši dažādus izaicinājumus, kuros var piedalīties visa ģimene vai katrs atsevišķi. Dalībnieki, dodoties pārgājienā, aicināti izveidot interesantāko maršrutu un dalīties ar to savos sociālajos tīklos. Kopā ar ģimeni iespējams piedalīties konkursā “Maksimālā ģimene” sadarbībā ar veikalu “Maxima”; šajā konkursā tiks vērtēts ģimenes noieto kilometru skaits, pārgājiena apģērbs. Izceļot radošas un sportiskas sievietes, tiks vērtētas pārgājiena dalībnieces vecuma grupās 18–24 gadi, 25–35 gadi un 36+ gadi. Savus rezultātus ikviens dalībnieks varēs iesūtīt mobilajā lietotnē Whatsapp uz tālruņa numuru 26912065. Organizatori aicina savā telefonā lejupielādēt aplikāciju, kurā ir iespējams sekot līdzi noietajiem kilometriem un laikam. Ar pārgājiena laikā uzņemtajām fotogrāfijām iespējams dalīties sociālajos tīklos, atzīmējot @ghettogames un lietojot mirkļbirkas #fazergaršīgidabā, #forfun, #ghettogames, #hikeforfun.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi