×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-06-08
Rožu ielā izveidoti satiksmes mierināšanas elementi drošākai satiksmes organizācijai

Veidojot novada iedzīvotājiem un apmeklētājiem drošāku pilsētas vidi un veicinot savstarpējo sapratni starp autobraucējiem, gājējiem un velobraucējiem, Rožu ielā izveidoti satiksmes mierināšanas risinājumi – marķētas ielas sašaurinājuma saliņas un norobežojošie stabiņi. Saskaņā ar uzstādītajiem satiksmes mierināšanas objektiem, gājēju un velobraucēju kustība saglabājas kā iepriekš, taču autovadītājiem ir būtiski uzlabojusies šo satiksmes dalībnieku redzamība. Projekta izstrāde ir veikta saskaņā ar Ceļu satiksmes un drošības direkcijas drošības audita sniegtajiem ieteikumiem, kā arī mierināšanas risinājumu izveide ir saskaņota ar VAS “Latvijas Valsts ceļi”.

Līdz šim apgrūtinātas redzamības ielas brauktuve ir marķēta ar sašaurinājuma saliņu, ko nodala ceļa stabiņi, veidojot visiem satiksmes dalībniekiem savstarpēji pārredzamu  pārvietošanos. Izveidotās ielas sašaurinājuma saliņas braukšanas trajektoriju maina tikai mehanizētajiem transportlīdzekļiem, savukārt gājēji un velosipēdisti pārvietojas kā līdz šim – pa attiecīgo brauktuves malu, šķērsojot balti iesvītroto sašaurinājuma daļu un izejot cauri abām stabiņu rindām.

Tāpat saglabājas arī auto novietošanas princips – balstoties uz Ceļu satiksmes noteikumiem, pirms automobiļa novietošanas, katram transportlīdzekļa vadītājam jāizvērtē, vai novietotais transportlīdzeklis netraucē citu automobiļa pārvietošanās iespējas un nenosprostotu brauktuvi. Šāds auto novietošanas princips jāievēro visā Rožu ielas garumā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma vadlīnijām Rožu ielā uzstādītas automašīnu ātruma ierobežojošas ceļa zīmes 30 kilometri stundā kopā ar informatīvajām ceļa zīmēm “Viens ceļš visiem”, kas nosaka, ka ielā kājāmgājējam, velosipēdistam un autobraucējam vienlīdzīgi jādala brauktuve, netraucējot un neapgrūtinot pārējos ceļu satiksmes dalībniekus. Informatīvās zīmes “Viens ceļš visiem” projekta autori ir SIA “IE.LA inženieri”; tās saskaņotas ar VAS “Latvijas Valsts ceļi”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi