×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-06-18
Folkloras kopas aicinātas iedziedāt tautasdziesmu Dainu kalna 35. gadskārtai

5. jūlijā Turaidas muzejrezervātā bija plānots organizēt svētkus “Dainu kalns. Brīvība. Dziesmotā revolūcija”. Tomēr ņemot vērā noteiktos drošības pasākumus, tostarp distancēšanās un pulcēšanās ierobežojumus, Turaidas muzejrezervāts pieņēmis lēmumu svētkus atcelt. Šajā gadā svētki tiks svinēti virtuāli, dienas garumā Turaidas muzejrezervāja Facebook lapā daloties ar ierakstiem, kas filmēti Dainu kalna koncertos, svētkos un starptautiskā folkloras festivāla “BALTICA” sarīkojumos jau no 1985. gada. Tie mīsies ar apsveikumiem un pārdomām par īpašo kultūrvietu – Dainu kalnu. Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne folkloras kopu vadītājiem un dalībniekiem izsaka pateicību par sirds siltumu, labvēlību un sadarbību vairāku gadu garumā.​

Folkloras kopas aicinātas iedziedāt savu skanīgāko tautasdziesmu, kas veltīta Dainu kalnam, un atsūtīt līdz 2. jūlijam uz e-pasta adresi anda.skuja@turaida-muzejs.lv. Tāpat folkloras kopu vadītāji aicināti ierunāt arī savu sveicienu, atmiņas vai novēlējumu Dainu kalna attīstībai.

Šogad 7. jūlijā aprit 35 gadi kopš Turaidā atklāts Dainu kalns un 20 gadi kopš ieskandināts Dziesmu dārzs. Dainu kalns, kas savas pastāvēšanas gados kļuvis par Dziesmotās revolūcijas simbolu, ir vieta, kur dabas un cilvēka radītās mākslas mijiedarbībā emocionāli dziļi var izzināt tautasdziesmās ierakstītās vērtības, svinēt ģimeņu godus, smelties zemes enerģētisko spēku un būt vienotiem. Dainu kalnā izvietotas tēlnieka Induļa Rankas akmens skulptūras, kas katra par sevi ir mākslas darbs un ir veltītas latviešu tautasdziesmām.

Papildu informācija aplūkojama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi