×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-06-29
Pašvaldība līdzfinansē pievienošanos centralizētajai ūdens un kanalizācijas sistēmai

Lai veicinātu privātīpašumu pievienošanos centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai, Siguldas novada pašvaldība šajā gadā ieplānojusi vairāk nekā 7000 eiro līdzfinansējumu. Patlaban pašvaldība piešķīrusi līdzfinansējumu 4500 eiro apmērā nekustamajiem īpašumiem Eduarda Veidenbauma un Strēlnieku ielā Siguldā minēto pieslēgumu būvniecībai.

Līdzfinansējumam centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas pieslēguma būvniecībai privātmāju īpašnieki katru gadu var pietiekties Teritorijas attīstības pārvaldē Zinātnes ielā 7, Siguldas pagastā, līdz 1. oktobrim, iesniedzot pieteikumu un akceptētu būvprojektu, kas saskaņots ar SIA “Saltavots” un Siguldas novada pašvaldības Būvvaldi. Tehniskos noteikumus būvprojekta izstrādāšanai iespējams bez maksas saņemt SIA “Saltavots” Lakstīgalas ielā 9B, Siguldā.

Līdzfinansējumu 100% apmērā, bet ne vairāk kā 1500 eiro par viena nekustamā īpašuma pieslēgumu var iegūt personas ar I invaliditātes grupu, kā arī ģimenes ar trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusu un daudzbērnu ģimenes. Savukārt uz finansējumu 50% apmērā, bet ne vairāk kā 1500 eiro var pretendēt gan fiziska, gan juridiska persona katram pieslēgumam. Līdzfinansējums tiek piešķirts pieslēguma būvniecībai no centralizētās ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmas līdz lietotājam piederošai būvei.

Finansējuma saņemšanas nosacījumus dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai Siguldas novada administratīvajā teritorijā nosaka pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr.25 “Par līdzfinansējumu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai”.

Pieteikšanās līdzfinansējumam:

  • nekustamā īpašuma īpašniekam līdz 1. oktobrim Siguldas novada pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldē (Zinātnes iela 7, Peltes) jāiesniedz rakstisks iesniegums līdzfinansējuma saņemšanai;
  • Ja pieteicējs pretendē uz 100% līdzfinansējuma apmēru (ar ierobežojumu līdz 1500 eiro vienam pieslēgumam), papildus jāiesniedz 1. grupas invaliditātes apliecības kopija, trūcīgas/maznodrošinātas personas vai ģimenes statusu apliecinošu izziņa, vai arī daudzbērnu ģimenes statusu apliecinošu izziņa;
  • kopā ar iesniegumu jāiesniedz ar SIA “Saltavots” un Siguldas novada pašvaldības Būvvaldi saskaņots būvprojekts (drukātā formātā un elektroniski);
  • tāpat jāiesniedz Ministru kabineta noteikumiem Nr.239 “Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 501-17 “Būvizmaksu noteikšanas kārtība”” atbilstoša kontroltāme (drukātā formātā ar būvspeciālista parakstu un elektroniski Excel formāta failā).

Pašvaldības līdzfinansējumu līdz pat 90% apmērā var saņemt arī daudzdzīvokļu ēku iebraucamo ceļu pārbūves vai atjaunošanas darbiem, pagalmu, tajā skaitā slēgtu atkritumu tvertņu novietņu un stāvlaukumu jaunai būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai, pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kas nodotas ekspluatācijā līdz 2003. gada 1. jūnijam, var saņemt fiziskas un juridiskas personas. Iebraucamo ceļu atjaunošanu pašvaldība līdzfinansē:

  • 50% apmērā, ja iebraucamo ceļu izmanto vienas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotāji;
  • 70% apmērā, ja iebraucamo ceļu izmanto vismaz divu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji;
  • 90% apmērā, ja bez daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotājiem iebraucamo ceļu izmanto vēl citi iedzīvotāji nokļūšanai līdz pašvaldības vai valsts sabiedriskajām iestādēm.

Atgādinām, ka ielas, kurās visi īpašumi 100% pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un centralizētajam ūdensvadam un kurām ir atbilstoša nestspēja, prioritāri tiks apstrādātas ar dubultās virsmas segumu, tādējādi nodrošinot satiksmes dalībniekiem komfortablākus braukšanas apstākļus, novēršot grantētā ceļa putēšanu un bedru veidošanos.

Savukārt iekšpagalmu sakārtošanu pašvaldība atbalsta līdz 50% apmērā no attiecīgā objekta tāmes. Arī šim līdzfinansējumam var pieteikties līdz 1. oktobrim.

Papildu informācija par līdzfinansējumu centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas pieslēgumiem pieejama pie pašvaldības nekustamā īpašuma speciālista Normunda Lemberga, zvanot uz tālruņa numuru 67800955 vai rakstot uz e-pasta adresi normunds.lembergs@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi