×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-01
Siguldas slimnīcā atjaunota 3. nodaļa; uzsāk rehabilitācijas programmas pilotprojektu

Siguldas slimnīcā jūnijā noslēgušies 3. nodaļas atjaunošanas darbi, izbūvējot jaunas un mūsdienīgas telpas, kas piemērotas pacientiem ar kustību traucējumiem un kurās ir jaunākajām tendencēm atbilstošs aprīkojums. Līdz ar telpu atjaunošanu Siguldas slimnīca sadarbībā ar Gaiļezera slimnīcu kopīgi izstrādā rehabilitācijas programmas pilotprojektu, sniedzot iespēju Gaiļezera slimnīcas pacientiem atveseļošanos turpināt Siguldas slimnīcā.

Rehabilitācijas programmas pilotprojektā piesaistīti arī Rīgas Stradiņa universitātes Rehabilitācijas fakultātes katedras vadošie un jaunie speciālisti. Sākotnēji paredzēts, ka rehabilitācijas programmā būs iespēja piedalīties 15 pacientiem, kuri no Gaiļezera slimnīcas tiks pārvietoti uz Siguldas slimnīcu turpmākai rehabilitācijai. Atveseļošanās izmaksas tiks kompensētas pilnā apmērā no valsts budžeta. Lai pilotprojektu varētu veiksmīgāk ieviest, norisinās gan Siguldas slimnīcas, gan Gaiļezera slimnīcas speciālistu kopīgas rehabilitācijas pakalpojumu sniedzēju komandas sanāksmes, līdz ar to speciālistiem ir iespēja savlaicīgi iepazīt pacientus un tādējādi izvērtēt turpmākās katram indivīdam plānotās rehabilitācijas metodes. Būtiski atzīmēt, ka speciālistu sadarbības rezultātā pirmo reizi Latvijā pacientiem paredzēts nodrošināt arī telerehabilitācijas multiprofesionālas komandas pakalpojumus. Līdztekus notiek intensīvas konsultācijas un sanāksmes arī ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Rehabilitācijas klīnikas un Rīgas Stradiņa universitātes Rehabilitācijas fakultātes katedras vadībām. Pilotprojekts tiek uzsākts šā gada jūlijā.

3. nodaļā atjaunoti abi gaiteņi līdz 4. nodaļai, tāpat atjaunošanas darbi veikti kāpņu telpā no 3. stāva līdz Uzņemšanas nodaļai. 3. nodaļas palātas ir aprīkotas ar 25 jaunām, paaugstinātas funkcionalitātes, uz riteņiem pārvietojamām pacientu gultām un paaugstinātas kvalitātes pacientu skapīšiem, kuri ir ērti izmantojami arī gulošiem slimniekiem. Palātās un sanitārajos mezglos ir izbūvētas bīdāmās durvis, kas atvieglo pacientu pārvietošanos sēdratos. Visās palātās ir izveidota centralizēta skābekļa padeve – ir iespēja pieslēgt skābekļa masku, elpināšanas aparātu, lai jebkurā nepieciešamības gadījumā pacientam varētu sniegt palīdzību, nepārvedot uz citu telpu. Vairākas palātas aprīkotas ar speciālām dušām un labierīcībām cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tāpat nodaļa aprīkota ar četriem pārvietojamiem pacientu dzīvībai svarīgo rādītāju monitoriem, ar kuriem iespējams sekot līdzi elpošanai, sirdsdarbībai, asinsspiediena, kā arī skābekļa piesātinājuma rādītājiem. Gaitenī gar sienas malām izvietoti rokturi, lai pacienti ar kustību traucējumiem varētu drošāk pārvietoties. Papildus tam nodaļa aprīkota ar ārējām, elektriski regulējamām žalūzijām saules pusē, kā arī rekonstruēta ventilācijas sistēma, uzstādot īpašus filtrus ar ozonizāciju un bipolāro jonizāciju, tādējādi kavējot vīrusu, baktēriju un slimību attīstību.

Kopējās projekta izmaksas ir vairāk nekā 770 tūkstoši eiro; Siguldas novada pašvaldība šajā projektā investējusi vairāk nekā 46 tūkstošus eiro. Papildus tam Siguldas slimnīca 3. nodaļas papildu aprīkojumā, tostarp ārstu istabas, virtuves un ēdamzāles aprīkojuma iekārtošanā, izlietojusi turpat 20 tūkstošus eiro.

Attīstot Siguldas slimnīcas pakalpojumu klāstu, šajā gadā tika paredzēta arī magnētiskās rezonanses diagnostikas kabineta izveide telpās, kur iepriekš atradās Sarkanā krusta drēbju maiņas punkts. Ņemot vērā vīrusa Covid-19 izraisīto ekonomisko situāciju, kabineta izveide patlaban ir apturēta, tomēr periodiski norisinās konsultācijas ar potenciālajiem investoriem.

Siguldas slimnīcas 3. nodaļas remontdarbi tika veikti projekta “Siguldas slimnīcas veselības aprūpes infrastruktūras atjaunošana” ietvaros, projekta īstenošanu uzsākot 2018. gada nogalē. Remontdarbi norisinājās ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda un valsts budžeta atbalstu.

Jau ziņots, ka pašvaldību reformas rezultātā SIA “Siguldas slimnīca” kopš 2009. gada ir Siguldas novada pašvaldības kapitālsabiedrība. Slimnīca specializējusies dzemdību palīdzības jomā, kur dzemdību skaits ik gadu turpina pieaugt, rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanā, mazinvazīvo ķirurģisko un ginekoloģisko operāciju veikšanā, kā arī robotizētajā stereotaktiskajā radioķirurģijā. Pateicoties Siguldas slimnīcas aktīvajam darbam, kā arī pašvaldības investīcijām, slimnīca turpina attīstīt gan novada iedzīvotājiem, gan viesiem, tostarp ārvalstu pacientiem, pieejamos pakalpojumus. Ik gadu Siguldas slimnīcas atbalstam – darbības nodrošināšanai, veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanai, infrastruktūras uzlabošanai un nepieciešamās aparatūras iegādei – pašvaldība piešķir aptuveni 100 tūkstošus eiro.

Youtube

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi