×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-02
Turaidas muzejrezervātā atvērs Klaušinieku māju un ekspozīciju par pils būvvēsturi

Jūlija sestdienās un svētdienās Turaidas muzejrezervātā pēc valstī noteiktajiem ierobežojumiem apmeklētājiem no jauna tiek atvērta Klaušinieku māja, kurā iekārtota plaša ekspozīcija “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”. Papildus jau atvērtajām ekspozīcijām Turaidas pilī tiek atvērts arī Rietumu korpusa pagrabs, kurā apskatāma ekspozīcija “Turaidas pils būvvēsture”.

Klaušinieku mājas ekspozīcija “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” vēsta par vairāk nekā 100 gadus ilgu vēstures posmu no dzimtbūšanas atcelšanas Vidzemē 1819. gadā līdz Latvijas Agrārās reformas likuma pieņemšanai 1920. gadā. Ekspozīcija ir daudzdimensionāls stāsts par straujo un sarežģīto 19. gadsimtu mūsu zemē, par brīvību, zemi, darbu, latviešu valodas attīstību, izglītību, nacionālās pašapziņas veidošanos un Latvijas valsts izveidi. Savukārt ekspozīcijā “Turaidas pils būvvēsture”, izzinot vēstures stāstus tūkstošgadu garumā, arī turpmāk var iepazīt Gaujas lībiešu kultūras mantojumu, viduslaiku liecības, Turaidas muižas saimniecisko centru un Dainu kalnu, kam šogad kopš tā atklāšanas 1985. gada 7. jūlijā aprit jau 35. gadskārta.

Dainu kalna svētku dienā, 7. jūlijā, Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centrā skanēs latviešu tautasdziesmas, Dainu kalns tik rotāts ozollapu vainagiem un meiju piramīdām un visu dienu Turaidas muzejrezervāta lapā sociālo tīklu vietnē Facebook varēs redzēt videoierakstus no folkloras svētkiem daudzu gadu garumā, kas notikuši Dainu kalnā. Plkst. 8.30 rīts iesāksies ar Turaidas muzejrezervāta direktores Annas Jurkānes video sveicienu tiešsaistē no Dainu kalna un dienas gaitā tiks publicēti arī folkloras kopu un muzejrezervāta draugu un atbalstītāju video sveicieni.

Turaidas muzejrezervāts apmeklētājus īpaši jūlijā aicina iepazīt ekspozīciju “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”, jo tieši šajā mēnesī akcijas ietvaros ekspozīciju būs iespējams apmeklēt bez papildu biļetes, tikai par vienoto muzejrezervāta biļetes cenu.

Ieejas maksa Turaidas muzejrezervātā: pieaugušajiem 6 eiro, pensionāriem 4,20 eiro, studentiem 3 eiro, bet skolēniem – 1,15 eiro.

Informāciju sagatavoja:
Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā
Anda Skuja

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi