×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-06
Siguldā īsteno jauno sportistu veselības uzraudzības programmas

Jūlijā Siguldas Sporta centra diagnostikā uzsākta divu jaunu programmu īstenošana Siguldas Sporta skolas audzēkņiem – Veselības uzraudzības programma jaunajiem sportistiem un Treniņu procesa uzraudzības programma pēctraumu periodā. Abas programmas radītas, lai padziļināti uzraudzītu jauno sportistu veselību, treniņa un sacensības slodzes piemērotību, atbalstītu vecākus un trenerus ar informāciju par katra jaunieša veselības stāvokli, kā arī sekmētu sportiskos rezultātus. Veselības uzraudzības programmas finansē Siguldas novada pašvaldība, investējot vairāk nekā 10 tūkstošus eiro no sava budžeta.

Veselības uzraudzības programma paredzēta jaunajiem sportistiem ar augstiem sasniegumiem sportā un paaugstinātu treniņu un sacensību slodzi, lai nepieļautu, ka paaugstinātas slodzes piemērošana nodara kaitējumu jaunā sportista veselībai šobrīd un nākotnē. Programmā iekļauta bērna vispārējās attīstības un veselības analīze, slodzes tests un sporta ārsta konsultācija. Plānots, ka šajā gadā programmā piedalīsies 40 Siguldas Sporta skolas audzēkņi.

Savukārt Treniņu procesa uzraudzības programmā pēctraumu periodā būs iespēja piedalīties tiem jaunajiem sportistiem, kuri treniņprocesā vai ārpus treniņiem ir guvuši traumu. Pēctraumas posmā pēc traumatologa-ortopēda vai cita ārsta apmeklējuma fizioterapeits veic sportista novērtējumu, lai sastādītu individuālu rehabilitācijas programmu, kas palīdzēs atgriezties treniņprocesā pakāpeniski un samazinās risku gūt atkārtotu traumu. Šajā programmā šogad varēs piedalīties līdz pat 100 Siguldas Sporta skola audzēkņu.

Abās programmās audzēkņi tiek iekļauti pēc Siguldas Sporta skolas ieteikuma. Tiem jaunajiem sportistiem, kuri nav Siguldas Sporta skolas audzēkņi vai nav iekļauti šī gada programmā, bet kuriem ir augsta slodze sportā, ir iespēja veikt vispārējo attīstības un veselības analīzi un slodzes testu Siguldas Sporta centrā pa maksu, iepriekš piesakoties pa tālruni 29241115.

Plašāka informācija par Siguldas Sporta centra Sporta diagnostikas pakalpojumiem pieejama šeit.

Veselības uzraudzības programmu īstenošana ir tikai daļa no veselīga dzīvesveida veicināšanas Siguldas novadā. Jāatzīmē, ka Siguldas novada pašvaldība jau vairākus gadus rūpējas par jaunajiem un topošajiem sportistiem, izveidojot sporta klases virzienu Siguldas pilsētas vidusskolā. Savukārt visiem novada iedzīvotājiem tiek nodrošinātas dažādas veselību veicinošas aktivitātes, tostarp bezmaksas sporta nodarbības, kā arī Veselības dienas, aicinot apmeklēt ārstus, piedalīties sportiskās aktivitātēs, praktiskās nodarbībās un lekcijās par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Savukārt pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu audzēkņiem tiek nodrošinātas stājas profilakses vingrošanas nodarbības.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi