×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-07
Turaidas muzejrezervāts aicina uz sarunām “Zemnieku mājā ienāk pilsētas mode”

Turaidas muzejrezervāts 11. jūlijā plkst. 15.00 aicina uz sarunu muzejā “Zemnieku mājā ienāk pilsētas mode”, kurā mākslas vēsturniece, Turaidas muzejrezervāta galvenā speciāliste, Mg. Art Ina Līne stāstīs par iespējamo ģērbšanos zemnieku vidē 19. gadsimtā, kad laukos jau parādījās atskaņas no pilsētas modes. Būs iespēja uzzināt, ko mēs par tā laika modi šobrīd zinām un nezinām, kur var meklēt informāciju, kā arī par stereotipiem, kas veidojušies gadsimta garumā.

Stāstījumu papildinās bagātīga fotoattēlu slaidrāde un “dzīvās bildes” – improvizēta modes skate, kurā piedalīsies muzejrezervāta dāmas.

Pasākuma noslēgumā varēs doties ekskursijā pa ekspozīciju “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” kopā ar vēsturnieku, muzejrezervāta galveno speciālistu, Dr. hist. Edgaru Ceski, lai, izzinot 100 gadu vēstures posmu līdz Latvijas valsts dibināšanai, izsekotu arī apģērba ģērbšanās paradumu maiņai.

Pasākums būs saistošs un interesants ikvienam, kurš interesējas par apģērba vēsturi un modi.

Turaidas muzejrezervāts atgādina, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību, bet muzejrezervātā joprojām tiek ievēroti sociālās distancēšanās noteikumi.

Ieejas maksa Turaidas muzejrezervātā – no 1,15 līdz 6 eiro

Informāciju sagatavoja:
Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā
Anda Skuja

 

Pasākumā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi