×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-09
Turpinās labiekārtošanas un remontdarbi pašvaldības iestādēs

Šajā sezonā vairākās pašvaldības izglītības un kultūras iestādēs norisinās remontdarbi un labiekārtošanas darbi, veidojot mūsdienīgāku, drošāku un dažādām sabiedrības grupām pieejamāku vidi. Apjomīgi darbi turpinās Siguldas 1. pamatskolā un Siguldas Valsts ģimnāzijā, tāpat dažādi remontdarbi norisinās izglītības iestādēs, kā arī Allažu pagasta Tautas namā.

Siguldas 1. pamatskolā turpinās 2018. gadā uzsāktie rekonstrukcijas darbi, kuri tiek veikti trīs kārtās, pilnībā pārbūvējot un pielāgojot ēku mācību procesa mūsdienīgākai nodrošināšanai. Patlaban tiek realizēta trešā būvniecības kārta, kuras ietvaros tiek veikta pilnīga 2. un 3. stāva pārbūve, tajā skaitā tiek nomainītas visas inženierkomunikācijas. Tiek veikta aktu zāles rekonstrukcija, fasādes renovācija, teritorijas labiekārtošanas darbi – tiks atjaunots asfalta segums un izveidots jauns stāvlaukums.

Siguldas Valsts ģimnāzijā turpinās pērn vasarā uzsāktie Trohaja korpusa rekonstrukcijas darbi – tiek pārbūvēta esošā ēka, kas savienota ar jauno korpusu. Tiek veikta pilnīga rekonstrukcija, tajā skaitā atjaunotas visas inženierkomunikācijas, lai pielāgotu telpas Siguldas Valsts ģimnāzijas mācību procesa nodrošināšanai.

Dažādi darbi norisinās arī novada pirmsskolas izglītības iestādēs. Bērnudārzā “Pīlādzītis” šovasar ir izbūvēts jumta apsildes kabelis, kas gada aukstākajā periodā nodrošinās ledus neveidošanos uz iestādes jumta, līdz ar to tiks izskausta arī lāsteku rašanās, tādējādi nodrošinot papildu drošību iestādes apmeklētājiem. Savukārt bērnudārzā “Pasaciņa” ir veikta inženiertopogrāfiskā uzmērīšana.

Plānots, ka šajā sezonā bērnudārzā “Ieviņa” tiks veikts lieveņu klājuma remonts, kas ietver flīzējuma maiņu uz hidroizolācijas segumu pie visām ieejām. Uz līdzšinējā seguma bieži krājās ūdens, un nereti aukstākajā laikā veidojās arī ledus, taču līdz ar plānoto seguma maiņu šī problēma tiks novērsta. Tāpat ir plānots veikt pamatu hidroizolācijas darbus un lietus ūdens noteku remontdarbus bērnudārzā “Saulīte”, jo iestādes sporta zālē veidojās mitrums, kas bojāja grīdu.

Pamatu hidroizolācijas darbi un lietus ūdens noteku remontdarbi noslēgušies arī Laurenču sākumskolā, kur mitrums veidojās skolas pagrabstāvā un skolēnu ģērbtuvēs. Darbu laikā tika veikta pamatu izolācija un lietus ūdens noteku un drenāžu ierīkošana, kas novadīs mitrumu nost no pamatiem. Savukārt Mākslu skolā “Baltais flīģelis” šajā sezonā plānots veikt ārējo margu remontu, veidojot margas atbilstošas mūsdienu standartiem un būvnormatīviem.

Tāpat šovasar turpinās Allažu pagasta Tautas nama vienkāršotā atjaunošana. Darbu laikā tiek veikta pirmā stāva foajē labiekārtošana, kā arī garderobes durvju ailes paplašināšana, radot iespēju tajā iekļūt arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tiks izveidotas arī labierīcības (tualetes un duša), kas pielāgotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tāpat pie foajē sienām tiks izvietota stanga gleznu un fotoattēlu izstādīšanai. Paredzēts veikt Allažu pagasta Tautas nama teritorijas labiekārtošanu, izvietojot pie Tautas nama izgaismotu afišu stabu.

Šobrīd norisinās arī deinstitucionalizācijas projekta atklāts iepirkuma konkurss grupu dzīvokļu projektēšanai un ēkas būvniecībai Saules ielā 6B, Siguldā, kur tiks izveidotas 16 vietas grupu māju iedzīvotājiem, nodrošinot ar mājokli un sociālu atbalstu 16 novadā dzīvojošus iedzīvotājus ar garīga rakstura traucējumiem, kas sasnieguši pilngadību, bet kam nav pieejams nepieciešamais atbalsts dzīvesvietā un kam ir grūtības dzīvot patstāvīgi. Tāpat tiks izveidotas divas vietas “atelpas brīža” apmeklētājiem.

Rekonstrukcijas darbi Siguldas Valsts ģimnāzijā un Siguldas 1. pamatskolā tiek līdzfinansēti Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1. pamatskolas atjaunošana, pārbūve un materiālās bāzes modernizācija” ietvaros. Eiropas Reģionālās attīstības fonda deinstitucionalizācijas projekta ietvaros piešķirts līdzfinansējums arī grupu dzīvokļu projektēšanai. Savukārt Allažu pagasta Tautas nama vienkāršotajai atjaunošanai ir piešķirts LEADER līdzfinansējums.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi