×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-13
Siguldā aizvadīts Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB XCO krosā

Svētdien, 12. jūlijā, Fischer Slēpošanas centrā notika vēsturē pirmais “Specialized” Latvijas un Lietuvas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā. Čempionātā 17 dažādās vecuma un meistarības grupās kopumā startēja vairāk nekā 200 dalībnieki, viņu vidū visi aktīvie vadošie Latvijas un Lietuvas elites kalnu riteņbraucēji. Elites vīru grupās absolūtajā ieskaitē triumfēja latvietis Mārtiņš Blūms, savukārt sieviešu grupā – lietuviete Katarzina Sosna.

Elites vīru grupā, sportistiem veicot septiņus četru kilometru garos apļus, jau pēc starta apļa iezīmējās galvenā favorīta Mārtiņa Blūma dominance. Cēsnieks pirmajā pamataplī ieguva vērā ņemamu pārsvaru pār pērnā gada vicečempionu Oskaru Muižnieku (“DTG – MySport”). Sīvi par trešo vietu tikmēr cīnījās “ZZK” braucējs Rodžers Petaks un Māris Bogdanovičs (“Dobeles dzirnavnieks/FeelFree”).

Blūma pozīcijas nevienam no konkurentiem apdraudēt neizdevās. 2017. gada Pasaules kausa kopvērtējuma ieguvējs U23 grupā Blūms guva ļoti pārliecinošu uzvaru. Trasē viņš pavadīja 1 stundu 23 minūtes un 17 sekundes. Sudraba medaļa Oskaram Muižniekam, kuru no cēsnieka šķīra 4 minūtes un 58 sekundes. Daudz aizraujošāka cīņa bija par trešo vietu. Pēdējos apļos lielisks sniegums padevās Laurim Purniņam. “DTG – MySport” sportists prata panākt un vēlāk aizmukt no Rodžera Petaka un Māra Bogdanoviča, kuru pēdējā aplī piemeklēja arī velosipēda riepas defekts. Laurim Purniņam trešā vieta (+00:07:42), Rodžeram Petakam ceturtā, Bogdanovičam piektā, bet labāko sešinieku Latvijas čempionāta vērtējumā noslēdza Mareks Balodis. Starp viņu un Bogdanoviču finišēja arī labākais no lietuviešiem – Šarūnas Pacevičus.

Sieviešu elitē absolūtajā ieskaitē pilnu goda pjedestālu aizņēma lietuvietes ar titulēto Katarzinu Sosnu priekšgalā. Latvijas čempiones titulu ieguva Katrīna Jaunslaviete-Kipure (“ZZK”), kura par 58 sekundēm pārspēja “Garkalne MTB” komandas braucēju Zani Ķelpu, bet vēl nedaudz tālāk bija Vija Frīda (TK “Sniegpulkstenīte”), kurai godpilnā trešā vieta.

Par Latvijas junioru čempionu kļuva “KS Sporta kluba” pārstāvis Ronalds Blumbergs. Viņš četrus apļus veica pēc 56 minūtēm un 29 sekundēm. Otro vietu ieguva Ronalda brālis un komandas biedrs Oskars Blumbergs (+00:02:36). Tikmēr trešā vieta carnikavietim Matīsam Reinšmitam (+00:03:25). Šajā pat grupā meitenēm jau no pirmā apļa savu pārsvaru apliecināja Evelīna Ermane-Marčenko. “ZZK” kluba sportiste trīs apļus veica 51 minūtē un 20 sekundēs. Otrā vieta Carnikavas sportistei Renātei Rodionovai (+00:02:33), kamēr trijnieku noslēdza Lāsma Elza-Vaivode (“RRS/ LiVelo – Zelta Zeme”)

Jauniešiem U16 grupā pirmo vietu ieguva Gusts Lapiņš no Kuldīgas, kurš par 57 sekundēm apsteidza savu skolas biedru Murjāņu sporta ģimnāzijā Rihardu Reinfeldu. Trešā vieta Albertam Smilktenam (“KS Sporta klubs”). Viņu no uzvarētāja šķīra 1 minūte un 20 sekundes.

Citu vecuma grupu TOP3 rezultāti Latvijas čempionātā apskatāmi šeit.

Sacensības rīkoja Latvijas Riteņbraukšanas federācija un Lietuvas Riteņbraukšanas federācija. Pasākumu atbalstīja Siguldas novada pašvaldība.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs
Toms Markss


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi