×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-29
Aicina reģistrēt decentralizētās kanalizācijas sistēmas

Lai apzinātu un regulētu decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu, mazinātu neattīrītu notekūdeņu un nosēdumu nonākšanu vidē, kā arī nodrošinātu dzeramā ūdens kvalitāti vietējās ūdensapgādes sistēmās, šā gada februārī starp Siguldas novada pašvaldību un SIA “Saltavots” tika noslēgts deleģēšanas līgums.

Deleģēšanas līgums paredz, ka SIA “Saltavots”:

► izveido un uztur decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistru;

► kontrolē noteikto prasību – notekūdeņu un nosēdumu savākšanu no decentralizētajām kanalizācijas sistēmām, to transportēšanu un novadīšanu centralizētajā kanalizācijas sistēmā – ievērošanu;

► kontrolē un uzrauga decentralizētajās kanalizācijas sistēmās uzkrāto notekūdeņu un nosēdumu izvešanas biežumu;

► kontrolē noteikto decentralizēto kanalizācijas sistēmu ekspluatācijas un uzturēšanas prasību ievērošanu;

► sniedz informāciju decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašniekiem par decentralizētajās kanalizācijas sistēmās uzkrāto notekūdeņu un nosēdumu izvešanas kārtību un decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu saņemšanas dokumentācijas uzglabāšanas nepieciešamību.

SIA “Saltavots” ir uzsākusi decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistra izveidi un šā gada martā nosūtīja visiem decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašniekiem, kuri atrodas Siguldas pilsētā un Siguldas pagasta blīvi apdzīvotajās teritorijās – Ķiparos, Kalnabeitēs, Peltēs –, 233 informatīvas vēstules ar uzaicinājumu iesniegt apliecinājumu decentralizētās kanalizācijas sistēmas reģistrēšanai decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistrā. Līdz šā gada jūlijam ir reģistrētas 18 decentralizētās kanalizācijas sistēmas.

Decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšana un uzskaite novadā tiek veikta saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 384 “Noteikumi par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu” un Siguldas novada pašvaldības domes 2019. gada 13. jūnija saistošajiem noteikumiem “Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Siguldas novadā”. Noteikumos ir virkne prasību, kas jāievēro decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašniekiem, un viena no tām nosaka, ka decentralizētā kanalizācijas sistēma ir jāsakārto atbilstoši normatīvo aktu prasībām un jāreģistrē līdz 2021. gada 31. decembrim. Savukārt tiem decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašniekiem, kuriem ir rūpnieciski izgatavotas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, bet nav iekārtas ražotāja tehniskās dokumentācijas, līdz 2020. gada 1. janvārim bija jānodrošina, ka atbilstošs komersants apseko decentralizēto kanalizācijas sistēmu un izsniedz apliecinājumu par iekārtas tehnisko stāvokli un norādījumus tās ekspluatācijai. Līdz šā gada jūlijam ir reģistrētas piecas iekārtas. SIA “Saltavots” aicina decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašniekus, uz kuriem attiecas noteikumu prasības, savlaicīgi apsekot un reģistrēt decentralizētās kanalizācijas sistēmas, lai nepieciešamības gadījumā varētu veikt to pārbūvi atbilstoši normatīvo aktu prasībām, vai arī izmantot iespēju un pieslēgties pie centralizētās kanalizācijas sistēmas, ja tāda ir nodrošināta.

Lai pieslēgtos pie centralizētajiem sadzīves kanalizācijas tīkliem, ir jāsaņem SIA “Saltavots” izdoti tehniskie noteikumi. Tehniskos noteikumus, iepriekš iesniedzot pieteikumu un tam pievienojamos dokumentus, var saņemt SIA “Saltavots” Attīstības daļā. Tie tiek izsniegti bez maksas un ir derīgi divus gadus no izsniegšanas brīža. Plašāka informācija pieejama, rakstot uz e-pasta adresi saltavots@saltavots.lv.

Atgādinām, ka iedzīvotājiem ir iespēja pieteikties līdzfinansējuma saņemšanai dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai. Plašāka informācija pieejama, rakstot uz e-pasta adresi ipasumi@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi