×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-30
Notiek asfaltseguma virskārtas ieklāšana un atjaunošana vairākos ielu posmos

Ņemot vērā labvēlīgus laikapstākļus, 29. jūlijā atsākās asfaltseguma virskārtas ieklāšana Oskara Kalpaka ielas posmā no Parka līdz Jēkaba Dubura ielai, bet Pulkveža Brieža ielas posmā no Gāles līdz Aspazijas ielai tika ieklāts asfalta apakšsegums. Labvēlīgos laikapstākļos 30. un 31. jūlijā asfaltseguma virskārtas ieklāšana turpināsies Jēkaba Dubura ielā, bet augusta sākumā – Melioratoru un Helmaņa ielā. Tāpat kā iepriekš, šajās ielās visas dienas garumā tiks slēgta satiksme, tādēļ aicinām nenovietot transportlīdzekļus šajās ielās un ievērot uzstādītās zīmes.

Lai uzlabotu satiksmes drošību un veiksmīgāk organizētu satiksmes plūsmu, Jēkaba Dubura ielā izvietotas brīdinājuma zīmes, ka pēc asfaltseguma virskārtas atjaunošanas tiks veidota vienvirziena kustība no Oskara Kalpaka uz Ata Kronvalda ielu.

Melioratoru ielā līdz ar asfalta virskārtas ieklāšanu tiks sakārtota pagrieziena trajektorija uz Strēlnieku ielu, bet Helmaņa ielā norisināsies atsegto aku vāku remontdarbi, jo iepriekš tika konstatēti iesēdumi.

Pulkveža Brieža ielas posmā no Gāles līdz Aspazijas ielai virskārtas ieklāšanas darbi norisināsies pēc tam, kad VAS “Latvijas Valsts ceļi” pabeigs Gāles ielas remontdarbus, lai var izveidot kvalitatīvu ielas seguma pieslēgumu valsts autoceļam P8. Papildus tam remontdarbu veicējs SIA “Strauteks” informē, ka vietas, kur remontdarbu zonā izveidotas materiālu uzglabāšanas vietas vai izbraukāti zālāji, tiks sakārtotas, kad noslēgsies remontdarbi.

Sabrukušā asfaltseguma posma atjaunošana Šveices ielā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz pagriezienam uz bobsleja un kamaniņu trasi “Sigulda” aizkavējusies, jo SIA “Gaso” projektē gāzes vada izbūvi līdz Kaķīškalnam un tuvākajā laikā veiks gāzesvada pieslēguma izbūvi pār Šveices ielu, kuras segums tiks mainīts, kad noslēgsies rakšanas darbi.

Asfaltseguma virskārtas atjaunošana jau paveikta Ata Kronvalda ielā no Parka līdz Krišjāņa Barona ielai, kā arī Oskara Kalpaka ielā.

Jau ziņots, ka asfalta seguma virskārtas atjaunošanas darbos šajā sezonā pašvaldība investēs vairāk nekā vienu miljonu eiro. Papildus tam pašvaldība radusi finansējumu septembrī uzsākt Raunas un Trimpus ielas asfaltseguma virskārtas maiņu, pārveidojot šīs ielas ar vienvirziena kustību. Plānots, ka Trimpus ielu varētu pārveidot par vienvirziena ielu virzienā no Gāles līdz Raunas ielai. Tāpat vienvirziena kustību varētu izveidot arī Raunas ielas posmā no Trimpus uz Viestura ielu. Šajās ielās tiks saglabātas ātruma ierobežojošās zīmes 30 km/h, kā arī informatīvās plāksnes “Viens ceļš visiem”. 

Veicot asfaltseguma virskārtas atjaunošanu, SIA “Strauteks” veic esošās brauktuves atjaunošanu ar jaunu asfaltsegumu, izveido nobrauktuves uz ielām, kā arī sakārto nomales, veidojot zālāju. Remontdarbu veicējs arī nodrošinās esošās iebrauktuves uz privātīpašumu izbūvētā seguma līmeņošanu ar jaunizveidoto asfaltsegumu, bet tur, kur iebrauktuves nebūs izbūvētas, tiks piebērta šķembu kārta sarkano līniju robežās ērtākai piekļuvei īpašumam. Privātīpašnieks pēc saviem ieskatiem var veidot pieslēgumu jeb nobrauktuvi uz savu īpašumu ar bruģi, asfaltu vai citu klājumu kā sadarbībā ar būvuzņēmēju, tā patstāvīgi normatīvajos aktos noteiktā kārtībā. Ar būvuzņēmēju iespējams sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 26337055.

Papildus tam noslēgusies Siguldas 1. pamatskolas autostāvlaukuma apakškārtas asfaltēšana. Asfaltseguma virskārta un bortakmeņu izbūve noslēgsies augustā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi