×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-30
Bīstamākajos krustojumos uz brauktuves izveidoti drošības papildelementi

Lai vērstu autovadītāju uzmanību uz to, ka tuvojas bīstams krustojums un pirms tā obligāti jāsamazina ātrums un jāapstājas, Siguldā piecās vietās veikta horizontālo papildmarķējumu “STOP” izveide, kā arī reljefa joslu uzkrāsošana divās zonās uz brauktuves pirms krustojuma.

Šādi drošības papildelementi izveidoti Pulkveža Brieža ielas krustojumā ar Nītaures un Rūdolfa Blaumaņa ielu, krāsojumu izveidojot arī pie Gāles ielas krustojuma, kad tajā noslēgsies pārbūves darbi. Tāpat tie izveidoti arī Rūdolfa Blaumaņa un Dārza ielas krustojumā, kā arī Ausekļa un Raiņa ielas krustojumā.

Atgādinām, ka šādu drošības elementu izveidošana pilsētvidē ir tikai daļa no iedzīvotājiem un apmeklētājiem drošākas un draudzīgākas pilsētas vides veidošanas. To mērķis ir pasargāt kā gājēju un velosipēda vadītāju, tā arī autovadītāju, atgādinot par satiksmes drošību intensīvākajos ielu posmos un krustojumos.

Jau ziņots, ka šovasar Siguldas centrā tika iezīmēta ātruma ierobežojošā zona, kurā braukšanas ātrums nevar pārsniegt 30 kilometrus stundā. Papildus zonas izveidei un atbilstošu ceļa zīmju izvietošanai, vairākos ielu posmos uz brauktuves izveidoti horizontālie marķējumi un Pils ielā arī karogi ar atgādinājumu ievērot samazināto braukšanas ātrumu.

Zonas ieviešana tika īstenota saskaņā ar iedzīvotāju ierosinājumiem, satiksmes drošības un plānošanas ekspertu ieteikumiem, kā arī ņemot vērā Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma Satiksmes infrastruktūras attīstības vadlīnijas, kas paredz visiem satiksmes dalībniekiem – gājējiem, riteņbraucējiem, motobraucējiem un autobraucējiem – vienlīdzīgu un drošu pārvietošanos pilsētvidē. Tāpat vietās, kurās nav izveidotas gājēju ietves vai veloceļi, uzstādītas ātruma ierobežojošās zīmes 30 kilometri stundā un informatīvā plāksne “Viens ceļš visiem”.

Šogad vēl plānoti drošības uzlabošanas pasākumi pie izglītības iestādēm, kā arī atsevišķās gājēju pārejās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi