×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-08-12
Ar dažādām aktivitātēm 15. augustā tiks svinēti Mores pagasta svētki “Satiksimies Morē!”

Šīs nedēļas nogalē, 15. augustā, jau septīto reizi tiks svinēti Mores pagasta svētki “Satiksimies Morē!”, kas arī šogad tiks aizvadīti ar dažādām aktivitātēm gan bērniem un jauniešiem, gan pieaugušajiem.

Jau plkst. 10.30 Mores pagastu pieskandinās Siguldas pagasta Kultūras nama pūtēju orķestris, kas aicinās visus uz svētkiem un atklās bio un mājražotāju tirdziņu, kurā būs iespējams iegādāties gan Mores pagastā, gan kaimiņu pagastos un novados tapušos gardumus un saimniecībā noderīgas lietas. Šogad tirdziņš notiks sadarbībā ar Mores bioloģisko zemnieku saimniecību “Kāši”. Tirdziņa dalībnieki aicināti pieteikties līdz 13. augustam, zvanot uz tālruņa numuru 28646332 vai rakstot uz e-pasta adresi sintija.laizane@sigulda.lv.

Svētki turpināsies ar aktivitātēm jaunākajiem dalībniekiem. Plkst.11.00 pie Tautas nama viņus sagaidīs Džungļu meitene un lauvēns Simba, ar kuriem kopā bērni varēs doties neaizmirstamos džungļu piedzīvojumos, izbaudīt burbuļu priekus, darboties radošajās darbnīcās, piedalīties sportiskās aktivitātēs, vizināties zirga pajūgā un, iespējams, satikt arī citus džungļu iemītniekus. Piedzīvojums džungļos noslēgsies plkst. 21.00 ar animācijas filmu “Lielais ceļojums”.

Savukārt Mores pagasta Tautas nama radošajā šķūnī plkst. 13.00 tiks atklāta Mores rokdarbnieču izstāde “Dabas pavedieni”. Šogad darbi tapuši, iedvesmojoties no Elīnas Gaides gleznām. Māksliniece ir dzimusi un augusi Siguldā un, lai arī pēdējos gados kļuvusi par rīdzinieci, sirdī ir un paliek piederīga Siguldai. Izstādē varēs aplūkot Elīnas Gaides Latvijas dabas ainavas. Par to, kā mākslinieces dabas izjūta tiek ieadīta pavedienos, būs iespējams iztaujāt arī pašas Mores rokdarbnieces, jo dalībnieces visas dienas garumā demonstrēs savas adīšanas prasmes un atbildēs uz apmeklētāju jautājumiem.

Tiem, kas vēlēsies piedalīties sportiskās aktivitātēs, plkst. 13.00 (reģistrācija no plkst. 12.30) būs iespēja piedalīties pludmales volejbola sacensībās, plkst. 14.00 – ielu basketbolā, bet plkst. 17.30 varēs sākt reģistrēt savu dalību Mores zoles mačiem. Pludmales volejbola sacensībām (komandā divi dalībnieki), ielu basketbola sacensībām (komandā trīs dalībnieki) un zoles mačiem jāpiesakās līdz 13. augustam, zvanot uz tālruņa numuru 28646332 vai rakstot uz e-pasta adresi sintija.laizane@sigulda.lv. Svētkos darbosies arī mednieku telts, kurā arī tiks piedāvātas dažādas sportiskas aktivitātes ģimenēm.

Tāpat sadarbībā ar Mores jauniešu saimi plkst. 15.00 Mores estrādē sāks darboties “Skatuve jauniešiem”, kur būs iespēja baudīt jauno mūziķu grupu “Grēki” (Cēsis) , notiks arī sarunu šovs pasākumu vadītāja un komiķa Rūdolfa Kugrēna vadībā, kurā jaunieši dalīsies ar saviem pieredzes stāstiem. Tāpat ikviens interesents varēs pagatavot savu sapņu ķērāju.

Īsi pirms plkst. 19.00 pie Mores brīvdabas estrādes tiks atklāta jaunizveidotā ugunskura vieta, simboliski iededzot liesmu un suminot ugunskura vietas darinātājus un atbalstītājus. Savukārt plkst. 19.00 Mores estrādē apmeklētāji aicināti dziedāt līdzi brāļiem Auzāniem un “Slavenajam Jersikas orķestrim” krāšņā koncertprogrammā “Uzliec veco gramofonu”.

Svētki noslēgsies ar brīvdabas kino, apmeklētājiem plkst. 21.00 piedāvājot iespēju noskatīties animācijas filmu “Lielais ceļojums”, pēc kuras plkst. 22.30 tiks rādīta Viestura Kairiša vēsturiskā drāma “Piļsāta pi upis” (“Pilsēta pie upes”), bet plkst. 00.30 – Andreja Ēķa komēdija “Klases salidojums 2”.

Mores pagasta svētkus šogad papildinās arī Sēņotāju stāstu dienas Mores “Kalna Vaizuļos”, kas norisināsies 15. un 16. augustā plkst. 10.00 un 16.00. To laikā “Kalna Vaizuļu” saimniece Margita Poriete aicinās pie sevis dabas mīļotājus. Programmā plānotas ekspedīcijas mežā, sarunas par sēnēm, sēņotājiem folklorā un mūsdienu stāstniecībā, kulinārā mantojuma baudīšana un sēņotāju dziesmas, rotaļas un spēles, kā arī sēņotāju leļļu gatavošana no dabas materiāliem. Sēņotāju stāstu dienas organizē Rīgas Latviešu biedrības Folkloras komisija sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību. Pasākumu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds. Sēņotāju stāstu dienām jāpiesakās iepriekš, zvanot uz tālruņa numuriem 29528421 vai 29151899 vai rakstot uz e-pasta adresi spridisaskola@inbox.lv.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi