×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-08-13
“Siguldas devonā” apskatāma Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstāde

Kultūras centra “Siguldas devons” zālē “Silva” līdz 6. septembrim apskatāma mākslinieces Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstāde “Bezgalīgais stāsts”. Šis stāsts ir par bezgalīgu procesu, neierobežotu laikā un telpā. Tas sastāv no maziem, nenozīmīgiem notikumiem sajūgtiem milzīgā esības struktūrā. Šim procesam nav ne sākuma, ne beigu, jo tā ir pati dzīvība, kas vienmēr atgriežas, ieraujot mūs nemitīgā, nebeidzamā notikumu ķēdē. Izstāde ir autores iekšējs dialogs par šo visu notikumu, esamības klātbūtni mūsu ikdienas dzīvē, lietām un notikumiem, kas nav primārā dzīves nepieciešamība, bet ir eksistenciāla katram mums – emocionāli neracionālā dzīve jeb nepieciešamības esamība.

Mākslinieces radītās instalācijas un porcelāna autortehnikā radītie objekti aizvedīs lielus un mazus izstādes apmeklētājus brīnumainās iedomu pasaulēs, pārvēršot izstādi pasakainā piedzīvojumā.

Māksliniece Kristīne Nuķe-Panteļejeva ir absolvējusi Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas Vides dizaina nodaļu (2003), Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina apakšnozari (MA 2009) un Latvijas Mākslas akadēmijas Keramikas apakšnozari (MA 2018), studiju laikā gūstot iemaņas metālmākslā un juveliermākslā Lahti Lietišķo zinātņu universitātē Somijā, kā arī keramikas mākslu pilnveidojusi Bostonas Emanuella koledžā ASV. Pēc studijām uzsākusi darbu Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā kā sudraba kalšanas pasniedzēja ar specializāciju emaljēšanā. Paralēli nodarbojas ar radošiem eksperimentiem, veidojot konceptuālas rotas – darbi ir bijuši eksponēti Latvijā, ASV, Grieķijā, Krievijā, Lietuvā, Rumānijā, Dānijā, Azerbaidžānā, Francijā, Rumānijā, Turcijā un citās valstīs. 2015. gadā māksliniece prezentēja sevi ar savu pirmo personālizstādi “Haosa ģeometrija” Kalnciema ielas kvartāla galerijā. Kopš tā ir radījusi vairākas personālizstādes gan Latvijā, gan ārpus Latvijas robežām. 2018. gadā ieguvusi prestižo “Martinsona balvu” keramikā.

Autori raksturo radošie eksperimenti dažādos materiālos un medijos, dažādu mākslas nozaru sintēze. Pēdējos gados autore kā materiālu saviem darbiem izmanto porcelānu, kurā ir radījusi savu autortehniku.

Izstāde apskatāma no 8. augusta līdz 6. septembrim. No otrdienas līdz piektdienai no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00 un nedēļas nogalēs no plkst. 11.00 līdz 16.00, pirmdienās izstāde slēgta.

Ieejas maksa izstādē – 2,50 eiro,ar Siguldas novada iedzīvotāju ID karti – 20% atlaide. Mākslai draudzīgās dienas ir otrdienas, kad ieejas biļeti ar 50% atlaidi varēs iegādāties ikviens apmeklētājs.

Izstāde notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi