×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-08-13
Turpinās velo joslas horizontālā marķējuma izveide Rīgas un Pulkveža Brieža ielā

Lai uzlabotu mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību un pilnveidotu nepārprotamu satiksmes organizāciju, kā arī veiktu satiksmes mierināšanu, Rīgas un Pulkveža Brieža ielas posmos izveidoti horizontālie marķējumi, kas norāda velo joslas un drošu braukšanas trajektoriju. Drīzumā minētajās ielās tiks uzstādītas atbilstošas ceļa zīmes.

Ņemot vērā, ka Rīgas ielas esošā brauktuves daļa ir 9 metrus plata, pilsētvides plānošanas speciālistiem bija iespēja uz brauktuves izveidot horizontālo marķējumu, atdalot velo joslu katrā braukšanas virzienā, nepārbūvējot esošo ielas konstrukciju. Saglabājot 3 metru platu brauktuves daļu, velo joslas platums būs no 1,3 līdz 1,5 metriem.

Tāpat arī krustojuma pārveide Rīgas un Pulkveža Brieža šķērsošanas punktā, kurā notiek arī gājēju kustība, bija jāpārveido tā, lai aizsargātu gājējus un neļautu automašīnai ieskrieties taisnajā ceļa posmā, kurā mainījās ielas nozīmība. Lai mierinātu satiksmes plūsmu un veidotu pareizu pieslēgumu 90 grādu leņķī, krustojumā izveidota drošības saliņa. Ielas sadalošās joslas ir 3,5 metru platumā, un tas ir vairāk nekā Latvijas Valsts standartā noteikts (minimālā joslas prasība ir 3 metri). Ziemā šo krustojumu, tāpat kā Rožu un Pils ielu, tīrīs manuāli, par ko jau panākta vienošanās ar esošo ceļu apsaimniekošanas uzņēmumu.

Krāsojums šobrīd tiek veikts uz asfalta seguma, kur ir veikta virkne labojumu un remontdarbu, tāpēc vietām veiktais krāsojums var izskatīties nelīdzens. Darbu novērtēšanā ir iesaistīts atbildīgais ceļu inženieris, kurš objektu ir apsekojis un atzinis, ka darbs tiek veikts atbilstošā kvalitātē saskaņā ar iespējām, kādas uz šāda ceļu seguma var būt. Te būtiski pieminēt, ka šajā ceļa posmā segums tiks mainīts nākamajā gadā, kā tas jau šobrīd ir veikts trīs posmos Pulkveža Brieža ielā.

Ielas krāsojums tiek atjaunots katru gadu, tāpēc nākamgad šajā ceļa posmā satiksmes dalībniekiem būs pieejams jauns asfalta klājums un atjaunots krāsojums. Ja tiks konstatēts, ka darbi tiek veikti nekvalitatīvi vai pavirši, tie netiks pieņemti. Pirms darbu uzsākšanas krāsojamā daļa tiek notīrīta. Brauktuves daļa, kuru krāsojums neskar, tiek tīrīta saskaņā ar grafiku, lai neradītu papildu izdevumus no pašvaldības budžeta.

Atgādinām, ka Rīgas ielas horizontālā marķējuma izveide posmā no Stacijas līdz Andreja Pumpura ielai ir veikala “Top” būvniecības darbu veicēja atbildība un norisinās būvniecības projekta ietvaros. Arī Rīgas un Stacijas ielas krustojumā izveidota drošības saliņa, lai gājējiem būtu ērtāk šķērsot ielu intensīvas satiksmes laikā.

Drīzumā tiks veikta Rīgas un Pulkveža Brieža ielas slaucīšanas darbi, atbrīvojot nomales no putekļiem un smiltīm.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi