×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-08-18
“Siguldas kausā 2020” piedalījās vairāk nekā 700 dalībnieku

Aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldas un Līgatnes novados norisinājās orientēšanās kluba “Siguldas Takas” organizētās divu dienu sacensības “Siguldas kauss 2020”, kas šogad bija reizē arī sezonas ceturtais un piektais Latvijas kausa posms. Uz starta visās vecuma grupās kopā stājās vairāk nekā 700 dalībnieki, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits šajās sacensībās. Elites grupās ceturtajā Latvijas Kausa posmā uzvaras guva Edgars Bertuks (Alūksne–Ape OK) un Ieva Rukšānei (Kāpa OK), savukārt piektajā posmā un kopvērtējumā labākie bija Ilgvars Caune (Azimuts OK-Sm BJSS) un Ieva Rukšāne (Kāpa OK).

“Siguldas kauss” šogad norisinājās fiziski smagā apvidū pie mājām “Bundzenieki”, netālu no Ratniekiem, Gaujas kreisajā krastā, kas līdz šim vēl nebija izmantots orientēšanās sacensībām, sacensību karti zīmējis Gunārs Dukšte. Šis apvidus ir īpašs ar sazaroto gravu sistēmu, kas orientieristiem radīja daudzas paralēlās situācijas un neuzmanība viegli deva iespēju kļūdīties.

Pirmajā sacensību dienā dalībnieki startēja vidējā distancē, savukārt otrajā dienā norisinājās garā distance. Otrās dienas garajā distancē dalībniekiem bija īpaši jāpiedomā pie ceļu izvēles, jo neoptimāla trajektorija sportistiem lika papildus vākt augstuma metrus, savukārt pārlieku garš apkārtceļš būtiski krāja distances kilometrus. Distances bija plānotas atbilstoši labākajiem distanču plānošanas principiem, kur garajā distancē tika piedāvāti vairāki ceļu varianti ar līdzīgām izvēlēm. Sacensībās abās dienās kopā startēja teju 730 dalībnieku no piecām valstīm (Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas un Ukrainas).

Vīru elitē pirmajā dienā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Edgars Bertuks, kurš tuvāko sekotāju Ilgvaru Cauni apsteidza par vairāk nekā trim minūtēm, bet trešās vietas ieguvēju Rūdolfu Zērni (Saldus OK) – par sešām minūtēm.

Otrajā sacensību dienā Ilgvars Caune bija par vēl nepilnām trim minūtēm ātrāks kā Rūdolfs Zērnis un kopvērtējumā izcīnīja uzvaru ar gandrīz sešu minūšu pārsvaru. Trešā vieta otrajā sacensību dienā un arī kopvērtējumā Aināram Drozdam (Meridiāns/CPSS/Pārgauja). E. Bertuks otrajā sacensību dienā nestartēja.

Dāmu elitē abās sacensību dienās nepārspēta bija Ieva Rukšāne, kura kopvērtējumā tuvāko sekotāju Lauru Savicku (Azimuts OK-Sm Bjss) apsteidza par gandrīz astoņām minūtēm. Trešā vieta Vilmai Alberingai (VSK Burkānciems & Co).

Papildu informācija apskatāma šeit.

Latvijas kausa izcīņa ir Latvijas Orientēšanās federācijas organizēts orientēšanās sacensību seriāls, kas 2020. gadā sastāv no 16 posmiem un notiek no jūlija līdz oktobrim. Sacensību kopvērtējumā tiek noskaidroti Latvijas kausa ieguvēji 34 vecuma un meistarības grupās, tostarp arī vīriešu un sieviešu elites grupās. Atsevišķi tiek organizēta arī Latvijas kausa izcīņa orientēšanās sprintā un stafetēs. Sezonas sestais un septītais Latvijas kausa posms norisināsies Smiltenes pusē šajā nedēļas nogalē, 22. un 23. augustā.

Foto: Jānis Līgats


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi