×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-07
Krāšņi aizvadīts 30. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens

Svētdien, 6. septembrī, Siguldā lieliskā atmosfērā četrās dažādās distancēs aizvadīts gada lielākais velo notikums – 30. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens, kurā piedalījās vairāk nekā 3000 dalībnieki; jāatzīmē, ka distancēm starti norisinājās savā laikā ar noteiktu intervālu. Braukšanai lieliski laika apstākļi, pozitīvs gars, krāšņi tērpi, stilīgi velosipēdi, sportiskās cīņas un azarts – tas viss sacensību dienā bija jūtams un vērojams Siguldā.

Dienas centrālais starts, kura starta procedūra vien ilga vairāk nekā deviņas minūtes, bija Tautas šosejas brauciens. 37 kilometru garā distance pulcēja visa vecuma, dzimuma, sportiskās sagatavotības aktīvās atpūtas cienītājus. Vīriešu konkurencē absolūtajā vērtējumā uzvaras laurus plūca talantīgais “MSĢ/Ķekavas NSS” riteņbraucējs Rihards Reinfleds, bet starp dāmām otro gadu pēc kārtas ātrākā bija Carnikavas sporta centra riteņbraucēja Renāte Rodionova. Abi bija labākie “Isostar” kalna karaļa un karalienes vērtējumā.

Šogad sacensībās kuplākā ģimene bija Flakšu ģimene, kuplākā pašvaldība – Jēkabpils pašvaldība, bet kuplākais uzņēmums otro gadu pēc kārtas bija AS “Sadales tīkls”, no kura Vienības braucienā piedalījās 150 dalībnieki. Cienījamākais dalībnieks šajā gadā bija Edgars Račis, kurš šogad svinēs savu 91. dzimšanas dienu.

99 kilometru garajā Sporta šosejas braucienā īpašu intrigu piedeva Latvijas čempionu grupas brauciena noskaidrošana elites un U-23 vecuma grupās. Spraigā cīņā uzvarētāja liktenis noskaidrojās vien finiša kāpumā. Tajā ātrākais no mūsu sportistiem bija un par valsts elites čempionu 33 gadu vecumā kļuva Viesturs Lukševics (“Amore&Vita – Prodir”). Otrā vieta Paulam Rubenim (“Tartu 2024/BCC”), bet trešā Viestura komandas biedram Mārim Bogdanovičam. U-23 konkurencē triumfēja Pauls Rubenis, otrais bija Alekss Krasts, bet trešais Oskars Dankbārs (abi “Dobeles dzirnavnieks/FeelFree”).Absolūtajā Vienības brauciena ieskaitē nepārspēts palika igaunis Gerts Kivistiks (“Peleton”). Dāmu konkurencē starp licencētajām sportistēm triumfs Kitijai Siltumēnai (Dobeles sporta skola), otrā vieta Katei Rudzītei-Minajevai (“Swedbank”), bet trijnieku noslēdza Olga Zaharova (“Velo+ Bottari Baltic”). Komandu vērtējumā triumfs “Dobeles dzirnavnieks/FeelFree”, otrā vieta “Peleton”, bet trešā “Evelo” vienībai.

Turpinot tradīcijas, Vienības braucienā spēkiem mērojās arī MTB braucēji. “Bosch” Kalnu divriteņu braucienā otro gadu pēc kārtas triumfēja Jānis Priževoits (“Volkswagen Komerctransports – Veloprofs.lv”). Viņš 48 kilometru garo distanci veica pēc vienas stundas 37 minūtēm un 33 sekundēm. Otro vietu, finišējot tikai sekundi pēc uzvarētāja, ieguva talsinieks Gints Lūsis (“DTG – MySport”). Trešā vieta tikmēr “VeloRīts” pārstāvim Reinim Marksam. Dāmām uzvarēja Katrīna Jaunslaviete-Kipure (“ZZK”), otrā vieta Anitai Antonei (Baldones velokomanda), bet trešā Beatei Kovgerei (“Volkswagen Komerctransports – Veloprofs.lv”).

Nedaudz citādāka kā ierasts norisinājās 17 kilometru garā Retro Velo distance, kas pulcēja vairākus simtus dalībnieku ar skaistiem tērpiem un eksluzīviem velosipēdiem. Brauciena dalībnieki trasē varēja baudīto skaisto Gaujas Nacionālā parka ainavu Siguldas pilsētā un tās apkārtnē.

30. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienu organizēja Igo Japiņa sporta aģentūra kopā ar Latvijas Sporta federāciju padomi, Izglītības un zinātnes ministriju un Siguldas novada pašvaldību.

Youtube

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi