×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-08
Notiks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klaviertrio koncerts

Sestdien, 26. septembrī, plkst. 18.00 notiks Krimuldas muižas kamermūzikas vakaru koncerts, kurā apmeklētājus priecēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) klaviertrio – pianists Mārtiņš Zilberts, vijolists Indulis Cintiņš un čelliste Dace Zālīte-Zilberte.

Klaviertrio mūziķi koncertprogrammā atskaņos un stāstīs par skaistākajām un aizraujošākajām lapaspusēm klaviertrio žanra vēsturē, aptverot laika posmu no klasicisma līdz pat tango žanram un spilgtākajām mūsdienu latviešu skaņražu kompozīcijām.

Lai koncerts būtu īpaši aizraujošs, izvēlētā programma sastāv no mazākiem skaņdarbiem un lielāku opusu fragmentiem, kas spilgti raksturo katra komponista skatījumu uz klaviertrio skanējumu. Izskanēs daļas no visslavenāko klaviertrio komponistu – Jozefa Haidna, Ludviga van Bēthovena un Johannesa Brāmsa – opusiem. Tāpat arī fragmenti no reti atskaņotā franču komponistes Germaines Taileferes un itāļu operu komponista Gaetāno Doniceti klaviertrio. Starp Latviešu skaņražiem tiks pārstāvēti Imants Zemzaris ar “Trio Piccino, Jāzeps Mediņš ar romantisko dziesmu “Sapņojums” klaviertrio versijā un Pēteris Plakidis ar enerģētisko “Improvizāciju un Burlesku”.

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klaviertrio mūziķi jau sesto gadu uzstājas kopā kamermūzikas sērijas koncertos uz Lielās Ģildes skatuves, kā arī piedalās Latvijas Koncertu rīkotajos projektos un koncertos visā Latvijā. Indulis Cintiņš un Dace Zālīte-Zilberte ir ilggadēji LNSO kolēģi, kamermūziķi ar lielu pieredzi visdažādākajos sastāvos un jau vairāk nekā desmit gadus stīgu kvarteta “Fantastic Four” biedri. Apvienojoties ansamblī ar Latvijas Nacionālās operas un baleta galveno solistu koncertmeistaru, pianistu Mārtiņu Zilbertu tika dibināts LNSO klaviertrio. Šogad Mārtiņš Zilberts ir nominēts augstākajam apbalvojumam Latvijas mūzikas jomā “Lielā Mūzikas Balva 2019– par darbu kameransamblī.

Kamermūzikas vakari interesentiem piedāvā stilistiski visdažādākās programmas no Ludviga van Bēthovena līdz Astoram Pjacollai.

Biļetes cena – 15 eiro. Biļeti iespējams rezervēt, zvanot uz tālruņa numuru 29111619.

Papildu informācija aplūkojama tīmekļa vietnē www.krimuldasmuiza.lv vai Krimuldas muižas Facebook lapā.

Informāciju sagatavoja:
Krimuldas muižas sabiedrisko attiecību speciāliste
Vera Grāvīte



Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi