×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-11
Noslēdzies skolēnu nodarbinātības projekts

Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar novada uzņēmējiem, jau kopš 2010. gada īsteno jauniešu nodarbinātības projektu, kura laikā iespēja strādāt un apgūt pirmās darba prasmes ir skolēniem vecumā no 13 līdz 19 gadiem. Šogad saistībā ar vīrusa Covid-19 ierobežojumiem un piesardzības pasākumiem, Siguldas novada pašvaldība sniedza iespēju strādāt jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem jūlijā un augustā divas nedēļas to uzņēmēju nodrošinātajās darbavietās, kuri apņēmās ievērot valstī noteiktos piesardzības, slimību profilakses pasākumus, tai skaitā Veselības ministrijas ieteikumus Covid-19 profilaksei.

Skolēnu vasaras nodarbinātības projektā līdz 30. aprīlim nodarbinātībai pieteicās kopumā 280 jaunieši, no tiem 143 – vecumā no 15 līdz 19 gadiem, darba līgumus ar uzņēmējiem noslēdza un strādāja 115 jaunieši: jūlijā – 63, bet augustā – 52. Tāpat bija jaunieši, kuri saņēma pašvaldības norīkojumus darbā, tomēr atsevišķu iemeslu dēļ izlēma nestrādāt.

Nodarbinātības projektam bija pieteicies 41 komersants un biedrības, tomēr vienošanās līgumus ar pašvaldību noslēdza un darbavietas nodrošināja 27 uzņēmēji, kas skaidrojams ar piesardzību vīrusa Covid-19 krīzes sakarā. Siguldas novada pašvaldība pateicas skolēnu vasaras nodarbinātības projekta partneriem – SIA “Siguldas saldējums”, SIA “Livonija AV”, SIA “Gartens”, SIA “CSS-Alpine”, biedrība “Cerību spārni”, Turaidas muzejrezervāts, AS “Siguldas Būvmeistars”, biedrība “Mores muzejs”, Z/S “Saulstari-1”, SIA “BBS-Dizain”, SIA “Bucefāls”, SIA “Atika AC”, SIA “Makara tūrisma birojs”, SIA “Reksteh serviss”, SIA “Poligon 1”, SIA “Siguldas maiznieks”, SIA “Censuva”, SIA “Teltis pasākumiem”, SIA “EN7”, SIA “Visi Var”, biedrība “Pehen”, SIA “Siguldas tauriņi”, SIA “Beiker”, SIA “Stirna ozolā”, IK Ilze Urtāne un SIA “DRX”.

Jāatzīmē, ka valstī izsludinātā ārkārtas situācija veicināja elektronisku pieteikšanos vasaras nodarbinātībai: pērn no 385 pieteikumiem 55 tika iesniegti elektroniski, taču šogad no 280 pieteikumiem elektroniski tika iesniegti 260.

Iepriekš ziņots, ka saistībā ar ārkārtējo situāciju, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijām Siguldas novada pašvaldības dome pieņēmusi lēmumu atcelt šogad plānoto skolēnu vasaras nodarbinātības projektu, kura laikā novadā deklarētos skolēnus vecumā no 13 līdz 19 gadiem bija paredzēts nodrošināt ar pašvaldības un uzņēmēju piedāvātām darbavietām. Situācijai stabilizējoties, pašvaldības dome lēma, ka, ievērojot noteiktos drošības pasākumus, skolēniem vecumā no 15 līdz 19 gadiem tiks dota iespēja pilnveidot savas darba iemaņas. Ņemot vērā, ka skolēnus no 13 līdz 14 gadiem iepriekš bija paredzēts ar darbu nodrošināt pirmsskolas izglītības iestādēs, bet tajās pēc Slimību un profilakses kontroles centra rekomendācijām nebūtu ieteicams viņus nodarbināt, jo ir tieša saskarsme ar citiem cilvēkiem, skolēniem šajā vecuma kategorijā šovasar nebija iespēja strādāt.

Šogad projekta īstenošanai – skolēnu darba apmaksai no pašvaldības budžeta tika izlietoti vairāk nekā 13 800 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi